Καρδίτσα: Επιχείρηση με ελικόπτερα στην Οξυά για τον απεγκλωβισμό των κατοίκων

Με το πρώτο πρωινό φως της ημέρας ξεκίνησε εκ νέου η επιχείρηση απεγκλωβισμού κατοίκων από την Οξυά Καρδίτσας και τους γύρω οικισμούς, καθώς η χθεσινή προσπάθεια απέβη άκαρπη.

Βάσει του σχεδιασμού και όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση, ένα ελικόπτερο πρόκειται να αφήσει τρόφιμα, φάρμακα και νερό στους κατοίκους που παραμένουν στην περιοχή.

Παράλληλα, ελικόπτερο Super Puma θα επιχειρήσει να απεγκλωβίσει έξι άτομα, ενώ μηχανήματα θα προσπαθήσουν να ανοίξουν δρόμο. Ανάμεσα στα άτομα που θα διασωθούν είναι μία έγκυος γυναίκα και ακόμη δύο υπερήλικες που χρειάζονται βοήθεια.

Σημειώνεται ότι και χθες, Δευτέρα, ελικόπτερο έριξε με γάντζο τρόφιμα, φάρμακα και νερό στον οικισμό Δάφνη.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας ανέφερε πως γίνεται αγώνας δρόμου για έγκαιρη αποζημίωση των πληγέντων.

Περίπου 30 οικισμοί σε Ανατολική και Δυτική Αργιθέα και ακόμη 11 στην Οξιά στο Μουζάκι έχουν αποκλειστεί καθώς ολόκληρο το οδικό δίκτυο που συνδέει μεταξύ τους τα χώρια έχει διαλυθεί.

Γκρέιντερ και εκσκαφείς δίνουν μάχη να διώξουν νερά και μπάζα προκειμένου να ανοίξουν κάποια σημεία του οδικού δικτύου και να φτάσουν στους κατοίκους. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αργιθέας έχουν εξασφαλισθεί κάποια φάρμακα ενώ χθες κατάφεραν και πήγαν οξυγόνο με γεννήτρια σε έναν άνθρωπο που αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα.

Τις πληγείσες περιοχές επισκέπτεται ο πρωθυπουργός

Υπενθυμίζεται ότι τις πληγείσες περιοχές της Καρδίτσας επισκέπτεται σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης, στις 09:00, θα προεδρεύσει σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο δημαρχείο Καρδίτσας με τη συμμετοχή τοπικών φορέων, στελεχών της κυβέρνησης και βουλευτών. Στη συνέχεια, στις 11:00,θα επισκεφθεί το Μουζάκι.

Στην περιοχή βρίσκεται και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Πηγή: news247.gr