Καρπενήσι: Αίτημα για αναβάθμιση του χιονοδρομικού κέντρου

Πρόταση για τη χρηματοδότηση αναβάθμισης του χιονοδρομικού κέντρου Καρπενησίου με πάνω από 9,8 εκατ. ευρώ κατέθεσε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μέσω της Φθιωτικής Αναπτυξιακής. Το αίτημα απευθύνεται στην πρόσκληση του υπουργείου Τουρισμού, στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης.

Ειδικότερα, η πρόταση προβλέπει πλήρη εκσυγχρονισμό του χιονοδρομικού κέντρου, με ενίσχυση του μηχανολογικού εξοπλισμού του. Σημείο αναφοράς αποτελούν οι σύγχρονες τεχνολογικές καινοτομίες με αυστηρά στάνταρ κριτηρίων ακόμη και στα μέσα που χρησιμοποιούνται για τις εκπομπές καυσαερίων.

Επιπλέον, η πρόταση προβλέπει το ορεινό τρενάκι ως μία βασική υποδομή, που επιτρέπει τη χρήση των αναβατήρων και εκτός της χειμερινής σεζόν, μετατρέποντας το κέντρο σε θεματικό πάρκο.

Το έργο συμπεριλαμβάνει νέα πίστα χιονοδρομίας, οχήματα χιονοστρωτήρων, σύγχρονους αναβατήρες, που θα συμβάλουν σημαντικά στην καλύτερη διαχείριση των επισκεπτών, και διάφορα άλλα παράλληλα έργα εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων. Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, κάνει λόγο για «στρατηγικό στόχο για την περαιτέρω ανάπτυξη του χειμερινού τουρισμού». Όπως λέει, «για εμάς αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο στην τουριστική ανάπτυξη της Ευρυτανίας και κατ’ επέκταση όλης της Στερεάς Ελλάδας, ώστε να μπορέσουμε να το αξιοποιήσουμε όλο τον χρόνο».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η δήλωση του αντιπεριφερειάρχη Αριστείδη Τασιού, που κάνει λόγο για ένα θεματικό πάρκο, το οποίο θα λειτουργεί όλο τον χρόνο και θα αποτελεί τόπο προορισμού 365 μέρες το έτος.