Κατά 40% φτηνότερα φρούτα και λαχανικά για τους καταναλωτές με άμεσο όφελος για τους παραγωγούς στην Γαλλία

Με στόχο την αντιμετώπιση της ολοένα αυξανόμενης κρίσης της σπατάλης τροφίμων, η γαλλική startup Hors Normes συγκέντρωσε 7 εκατομμύρια ευρώ για να «σώσει» τα φρούτα και τα λαχανικά που απορρίπτονται λόγω σχήματος ή «άσχημης» όψης.

Η νεοφυής επιχείρηση, που εδρεύει στο Παρίσι, έχει κερδίσει ήδη το ενδιαφέρον μέσω της δραστηριότητάς της που αναμένεται να ωφελήσει τόσο τους παραγωγούς όσο και τους καταναλωτές. Σε μόλις δύο χρόνια, η startup έχει χτίσει γερά θεμέλια για να διασφαλίσει τη βιώσιμη ανάπτυξη των τροφίμων και έχει δημιουργήσει μια μακροπρόθεσμη οικονομική σχέση προς όφελος των παραγωγών και των καταναλωτών.

Πιο αναλυτικά, μέσω συμφωνίας με παραγωγούς λαμβάνει τα φρούτα και τα λαχανικά που δεν είναι αρκετά «εμφανίσιμα» για να πουληθούν στη βιομηχανία λιανικής και προσφέρει τα προϊόντα της προς πώληση απευθείας στους καταναλωτές σε τιμή έως και 40% χαμηλότερη.

Μέχρι σήμερα, η εταιρεία έχει εξοικονομήσει περίπου 400 τόνους προϊόντων – γεγονός που υπογραμμίζει πόσα τρόφιμα σπαταλάμε, καθώς και τις τεράστιες δυνατότητες που υπάρχουν για να κάνουμε κάτι για αυτό.

Με αυτήν τη νέα χρηματοδότηση, η startup στοχεύει να εδραιώσει τις υπηρεσίες της και να επιταχύνει την ανάπτυξή της στη Γαλλία και στο εξωτερικό, προκειμένου να πολλαπλασιάσει τον αριθμό των τακτικών πελατών κατά 8% έως το τέλος του 2023 και να εξοικονομήσει πάνω από 3.000 τόνους προϊόντων.

Η εταιρεία εξετάζει επίσης άλλες ευρωπαϊκές πόλεις για να επεκταθεί, αναπτύσσοντας νέες δυνατότητες και επεκτείνοντας την γκάμα των διαθέσιμων προϊόντων της.