Καταγγελίες και αναφορές για ζημιές από οστρακαλιείς της Λέσβου και άλλων περιοχών της Ελλάδας

Σε σοβαρές καταγγελίες με αφορμή τη ζημία που υπέστησαν οι οστρακαλιείς της Λέσβου και άλλων περιοχών της Ελλάδας εξαιτίας της απαγόρευσης αλίευσης οστράκων λόγω των καθυστερήσεων στη διενέργεια των δειγματοληψιών τον Οκτώβριο αλλά και της βλάβης που υπέστη ο αναλυτής του Κρατικού Εργαστηρίου στη Βόρεια Ελλάδα., έκανε ο κ. Γιώργος Φωτεινός που δραστηριοποιείται στην αλίευση και εμπορία οστράκων.

Αντί για 1η Νοεμβρίου ξεκινήσαμε την αλίευση οστράκων στις 7 του Δεκέμβρη εξαιτίας του ότι δεν είχε γίνει πρόβλεψη για την εξασφάλιση του ανταλλακτικού που έπρεπε να περιμένουμε να έρθει με το πλοίο από την Αμερική για να λειτουργήσει και πάλι ο αναλυτής του Κρατικού Εργαστηρίου και να γίνει ο έλεγχος των οστράκων. Αποτέλεσμα να χάσουμε την μεγάλη αγορά της Ιταλίας όπου η ζήτηση την περίοδο των Χριστουγέννων σημειώνει κατακόρυφη αύξηση. Σε αριθμούς μόνο από αυτό το γεγονός είχα ως επιχειρηματίας ζημία, της τάξης των 500.000 ευρώ. Απασχολώ επίσης προσωπικό που όλο αυτό το διάστημα έμεινε χωρίς δουλειά, για να μην αναφερθώ και στα λειτουργικά έξοδα, σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Φωτεινός.

Επίσης ο κ. Φωτεινός αναφέρθηκε και στις περιπτώσεις παράνομης εμπορίας οστράκων ζητώντας να ληφθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες τα προσήκοντα μέτρα.

Πηγή: ertnews.gr