Καταπολέμηση ακρίδων στη Ροδόπη

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της ΠΕ Ροδόπης, λόγω της περσινής εμφάνισης μεγάλου αριθμού ακρίδων σε σημεία στα ανατολικά του νομού, προέβλεψε για φέτος χρηματοδότηση από την περιφέρεια, προκειμένου να προβεί σε ενέργειες καταπολέμησης. Το πρόβλημα εμφανίστηκε κυρίως στην περιοχή Μαρωνείας-Σαπών και γίνεται μια ανίχνευση σε συνεργασία με τον οικείο δήμο.

Η ΔΑΟΚ προχωρά στην προμήθεια των απαραίτητων για τον ψεκασμό γεωργικών φαρμάκων, η περιφέρεια αναλαμβάνει την εποπτεία και παροχή των φαρμάκων και ο δήμος τα συνεργεία και τους ψεκαστές. Από τη ΔΑΟΚ μεταφέρεται ότι με την ολοκλήρωση των ελέγχων που διενεργούνται στην περιοχή θα βρίσκονται σε ετοιμότητα, έτσι ώστε να παρεμβαίνουν στις περιοχές που εμφανίζονται εστίες, γιατί η ανάπτυξη του πληθυσμού είναι σταδιακή.

«Όπου μάς ειδοποιούν για “κηλίδες”, θα ραντίζουμε και από την ερχόμενη Παρασκευή θα είμαστε έτοιμοι». Γεωπόνοι της ΔΑΟΚ εξηγούν ότι οι ακρίδες εμφανίζονται σε χέρσες εκτάσεις και όχι σε καλλιεργημένες. «Από τη στιγμή που μεγαλώνουν, βγάζουν φτερά και πετάνε κι επιτίθενται σε όλων των ειδών τις καλλιέργειες. Είναι η όγδοη πληγή του Φαραώ», αναφέρουν χαρακτηριστικά.