Μουσείο Μελιού στη Βυτίνα υποσχέθηκε ο Μάκης Βορίδης

Μουσείο Μελιού στη Βυτίνα υποσχέθηκε ο Μάκης Βορίδης

Την Βυτίνα επισκέφτηκε σήμερα το πρωί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης, προσκεκλημένος της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δημάρχου Γορτυνίας Στάθη Κούλη.

Σκοπός της επίσκεψης του υπουργού, όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης είναι μέσα από συνεργασία του υπουργείου, της Περιφέρειας και του Δήμου Γορτυνίας, να υπάρξει  αξιοποίηση του κτήματος Τριανταφυλλίδη, για τον σκοπό τον οποίον επιτάσσει η διαθήκη του δωρητή.

Ο περιφερειάρχης, παράλληλα, σημείωσε ότι θα θέσει εκ νέου στον υπουργό τα ζητήματα του ΕΛΓΑ, της αγροτικής οδοποιίας καθώς και της άρδευσης. Παρόντες στην υποδοχή ο υφυπουργός εξωτερικών Κωστας Βλάσης και ο Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ενώ από την Περιφέρεια λόγω απουσίας του Περιφερειάρχη τον υποδέχθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Λαμπρόπουλος Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης περιηγήθηκε σε όλους τους χώρους του κτήματος Τριανταφυλλίδη και στο τέλος οδηγήθηκε στο Δημαρχείο Γορτυνία ςόπου επεσήμανε ότι: θα διατεθούν όλα τα απαιτούμενα κονδύλια για τις εργασίες που απαιτούνται ώστε να αναπαλαιωθεί η Γεωργική σχολή και να γίνουν οι εργασίες που απαιτούνται για να κλείσουν τα προβλήματα της εγκατάλειψης.

Σε ότι αφορά το Μουσείο Μελιού στάθηκε θετικός και ζήτησε να το στηρίξει η τοπική κοινωνία ώστε να μην είναι ένα έργο ανενεργό αλλά με προσφορά γνώσης για το φημισμένο προϊόν που παράγει η Αρκαδία. Σε ότι αφορά την λειτουργία σχολής Μελισσοκομίας στάθηκε με προβληματισμό ζητώντας χρόνο για να εξετάσει τη δυνατότητα λειτουργίας και τα ανταποδοτικά οφέλη για τους ενδιαφερόμενους.