Καταστροφές σε καλλιέργειες από χαλάζι στον κάμπο των Τρικάλων – σημαντικές οι ζημιές και στις Σέρρες (video)

Τεράστιες καταστροφές έχουν υποστεί καλλιέργειες σε χωριά του κάμπου, των δήμων Τρικκαίων και Φαρκαδόνας, από ισχυρή χαλαζόπτωση που σημειώθηκε στις 2 τα ξημερώματα σήμερα Παρασκευή 4/10. Στα ορεινά της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, οι καταστροφές από τις καταιγίδες εντοπίζονται σε καταπτώσεις βράχων.

«Έχουμε ολική καταστροφή σε καλλιέργειες βαμβακιού, καλαμποκιού, μηδικής και στα κηπευτικά» τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης.

Ο ίδιος αναφέρει ότι κλιμάκιο γεωπόνων του ΕΛΓΑ και της Π.Ε. Ενότητας Τρικάλων, θα βρεθεί άμεσα στις πληγείσες περιοχές.

Σέρρες: Σε είκοσι λεπτά η χαλαζόπτωση κατέστρεψε τους κόπους μιας χρονιάς

Είκοσι λεπτά χαλαζόπτωση την Πέμπτη 3/10 ήταν αρκετά για να καταστρέψει τους κόπους ολόκληρης χρονιάς.

Οι καταστροφές στις ορυζοκαλλιέργειες στο Καπετάν Μητρούσι είναι μεγάλες όπως και στις βαμβακοκαλλιέργειες μετά την σημερινή χαλαζόπτωση με τους αγρότες των Σερρών να είναι ανάστατοι και να καλούν τον ΕΛΓΑ να κάνει άμεσα τις εκτιμήσεις για να αποζημιωθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Παρά το ότι χαλαζόπτωση διήρκησε μόλις 20 λεπτά προκάλεσε τεράστιες ζημιές στις ορυζοκαλλιέργειες και στις βαμβακοκαλλιέργειες.

Άμεσα έσπευσαν για την εκτίμηση της κατάστασης και την καταμέτρηση των ζημιών, ο Αντιδήμαρχος Αγροτικών του δήμου Σερρών Γιάννης Τουρτούρας και ο Σερραίος αγροτοσυνδικαλιστής Στέργιος Λίτος.

Μετά την χαλαζόπτωση οι αγρότες των Σερρών είναι ανάστατοι και κάνουν κάλεσμα προς τον ΕΛΓΑ να κάνει άμεσα τις εκτιμήσεις για να αποζημιωθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Δείτε τα video από κατοίκους των Σερρών που δείχνουν την ένταση της χαλαζόπτωσης:

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, serreslife.gr