Κεγκέρογλου: Προβλήματα ενόψει του προγράμματος δακοκτονίας

Κεγκέρογλου: Προβλήματα ενόψει του προγράμματος δακοκτονίας

Ερώτηση προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κατέθεσε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, βουλευτής Ηρακλείου, Βασίλης Κεγκέρογλου για τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν, ενόψει της διενέργειας του προγράμματος Δακοκτονίας έτους 2016.

Αναλυτικά, το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Στον “αέρα” κινδυνεύει να βρεθεί η εφαρμογή του Προγράμματος Δακοκτονίας για το έτος 2016, λόγω των περιορισμών που θέτει το Υπουργείο Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης στις μετακινήσεις των υπαλλήλων, τομεακών και εποπτών.
Επιπλέον η καθυστέρηση έναρξης του Προγράμματος σε μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά, λόγω του ότι οι πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις συνέβαλλαν στην εκτροφή του δάκου, επιβάλλει να ληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες και αποφάσεις.

Επειδή ο δάκος είναι ο κυριότερος εντομολογικός εχθρός της ελιάς και της ποιότητας των ελαιοκομικών προϊόντων, που είναι από τα δυναμικότερα προϊόντα της χώρας με έντονο εξαγωγικό προσανατολισμό.

Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

  • Γιατί έχει καθυστερήσει η εφαρμογή του προγράμματος δακοκτονίας έτους 2016;
  • Τι γίνεται με την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού με συνεργεία εδάφους, αρχιεργάτες – ψεκαστές, γεωπόνους και άλλο προσωπικό προκειμένου να προχωρήσουν τα προγράμματα δακοκτονίας χωρίς άλλη καθυστέρηση;
  • Τι θα πράξετε για να αρθούν οι περιορισμοί στις μετακινήσεις υπαλλήλων, τομεακών και εποπτών του προγράμματος δακοκτονίας;