Κίνα: Η τεχνολογία προετοιμάζει τους αγρότες για τις εαρινές φυτεύσεις

Η Κίνα ανακάμπτει αργά από την επιδημία του κορωνοϊού, ενώ η αγροτική τεχνολογία βοηθά τους αγρότες να προετοιμαστούν για την εαρινή φύτευση.
Το ξέσπασμα του ιού οδήγησε σε ένα οικονομικό αδιέξοδο παγκοσμίως, με τη γεωργία να μην αποτελεί εξαίρεση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η γεωργική βιομηχανία της Κίνας να υποφέρει από την έλλειψη εργατικών χεριών και πρώτων υλών λόγω των περιορισμών που επιβλήθηκαν, μετά την εκδήλωση του κορωνοϊού. Για τον λόγο αυτό και για να γίνουν χωρίς προβλήματα οι εαρινές φυτεύσεις, η Κίνα δημιούργησε ένα «πράσινο κανάλι» για την ανεμπόδιστη μεταφορά αγροεφοδίων προς τους αγρότες.
Επίσης, εταιρείες αγροτεχνολογίας που δραστηριοποιούνται στη χώρα βοηθούν τους αγρότες μέσω της τεχνολογίας να κάνουν πιο εύκολα τη δουλειά τους. H εταιρεία Jiahe Info εγκαινίασε την πλατφόρμα Jiahe Spring Planting Decision Planning Platform. Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία τηλεανίχνευσης, η πλατφόρμα συγκεντρώνει και αναλύει δεδομένα για τους Κινέζους αγρότες και τους παρέχει τα απαραίτητα στοιχεία ώστε να ξεκινήσουν τις εαρινές φυτεύσεις με τα κατάλληλα εργαλεία προστασίας των καλλιεργειών τους.
Δωρεάν ηλεκτρονικές υπηρεσίες για τους αγρότες
Επίσης, ακόμα μία εταιρεία η Shuxitech, μαζί με αρκετές κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας, ξεκίνησαν την «Ανεξάρτητη μη κερδοσκοπική συμμαχία κατά του COVID-19». Οι εταιρείες παρέχουν στους αγρότες δωρεάν υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των γεωργικών δεδομένων που συλλέγονται από το χωράφι, συστάσεις, ειδοποιήσεις και δυνατότητα ενοικίασης μηχανημάτων στο διαδίκτυο.