Ο κιτρινισμός του αγροτικού Tύπου

Θυμήθηκε τον όρο «φαυλοκρατία» ο γνωστός αγροτοεκδότης σε χθεσινό του άρθρο, για να μας πει όχι αυτά που έλεγαν όσοι κυβερνούσαν πριν από περίπου 50 χρόνια, αλλά ότι μπήκε «τέλος στη φαυλοκρατία του ΟΣΔΕ»!!!

Μας ενημερώνει, μάλιστα, για διάφορα άλλα συγκλονιστικά και ενδιαφέροντα, όπως ότι με την εξέλιξη αυτή:

Θα αντιμετωπιστεί η διατροφική επάρκεια που κινδυνεύει!

Η υπόθεση της αγροτικής ανασυγκρότησης θα βρει τον δρόμο της μακριά από τους εξωθεσμικούς παράγοντες!

Θα δοθεί τέλος στους φόβους και στις αγωνίες των συντελεστών της παραγωγής και η πολιτεία με το πάτημα ενός κουμπιού θα έχει τη δυνατότητα να σχεδιάζει πολιτικές ανάπτυξης!

Μάλιστα, ο ίδιος δηλώνει έτοιμος να θυσιάσει ακόμη και το μέσο που διευθύνει, αρκεί η έγκυρη ενημέρωση των αγροτών, που μέχρι τώρα ο ίδιος παρέχει, να περάσει στο Δημόσιο!

Όμως, μέσα στο αίσθημα της πατριωτικής έξαρσης και αυτοθυσίας, «ξεχνά» να απαντήσει στο κυρίαρχο ζήτημα: Ότι το πρόβλημα δεν είναι βέβαια η χρήση και η μεταφορά δεδομένων στο λεγόμενο νέφος που χρησιμοποιεί πλέον το Δημόσιο για ένα συνεχώς αυξανόμενο αριθμό υπηρεσιών που το αφορούν.

Το κεφαλαιώδες ζήτημα είναι ότι η εφαρμογή, που χρησιμοποιείται για να συγκεντρωθούν τα στοιχεία του ΟΣΔΕ και ανατέθηκε σε εταιρεία, έχει σοβαρά προβλήματα. Και είναι οι δυσλειτουργίες αυτές που απειλούν την εγκυρότητα των πληρωμών των αγροτών μετά από πολλά χρόνια και όχι βέβαια η μεταφορά τους στο κυβερνητικό νέφος.

Για να πουληθεί, λοιπόν, η εκδούλευση, για να αφήσουμε εκτός κάδρου αυτούς που ανέθεσαν την κρίσιμη αυτή εφαρμογή διαχείρισης αναπτυξιακών πόρων 2,5 δισ. ευρώ τον χρόνο στην πιο απίθανη εταιρεία συμφερόντων και ικανοτήτων, για να ξεχάσουμε ότι η διαδικασία αυτή ανατέθηκε από τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, η οποία ισχυρίστηκε ότι η εφαρμογή τεστάρεται και δουλεύει εδώ και δύο χρόνια εγκλωβίζοντας με τον ισχυρισμό αυτόν τις ηγεσίες δύο υπουργείων, χρειάστηκαν και άλλες γνωστές στον αγροτοεκδότη ενέργειες.

Πιο συγκεκριμένα, όπως πριν από μερικά χρόνια έβγαζε στο εξώφυλλο τα στοιχεία ενός ιδιαίτερα ικανού στελέχους του ΥΠΑΑΤ που έκανε το «λάθος» να βάλει φρένο στις ανατιμήσεις των μηχανημάτων μίας συγκεκριμένης εταιρείας και να προστατέψει το συμφέρον των αγροτών, έτσι και τώρα κάνει κάτι ανάλογο: Στοχοποιεί κεντρικά στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ και δημοσιοποιεί υπηρεσιακά έγγραφα που πήρε είτε από την ηγεσία του Οργανισμού είτε του ΥΠΑΑΤ στα οποία διατυπώνουν τις απόψεις τους. Απόψεις που διαφέρουν από αυτές των ηγεσιών τους και με τον τρόπο αυτόν τα εξαναγκάζει σε παραίτηση. Έχει και οικονομικά ζόρια τελευταία ο αγροτοεκδότης και αυτό το κόλπο το ξέρει καλά. Άξια η αμοιβή του!

«ΥΧ»