Κομοτηνή: Ενημερωτική δράση δημοσιότητας του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΥΜΕΠΕΡΑΑ

Παρουσία του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη

Κομοτηνή: Ενημερωτική Δράση Δημοσιότητας του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΥΜΕΠΕΡΑΑ
-Διαφήμιση-

Παρουσία του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στην Κομοτηνή η Ενημερωτική Δράση Δημοσιότητας του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών – Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξης» (ΥΜΕΠΕΡΑΑ).

Κατά το χαιρετισμό του  ο Υφυπουργός ανέφερε ότι το ΥΜΕΠΕΡΑΑ αποτελεί το μεγαλύτερο επιχειρησιακό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ με πόρους 5,5 δις ευρώ, το οποίο χρηματοδοτεί έργα μικρής και μεγάλης κλίμακας στους τομείς του περιβάλλοντος και των μεταφορών με κρίσιμο αποτύπωμα σε όλες τις Περιφέρειες. 

Ειδικότερα στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη το ΥΜΠΕΕΡΑΑ χρηματοδοτεί την κατασκευή ενός μεγάλου τμήματος του κάθετου άξονα Ξάνθης-Ελληνοβουλγαρικών Συνόρων και συγκεκριμένα το τμήμα Δημάριο-Σύνορα. Το έργο παρουσίασε η εκπρόσωπος της Εγνατίας Αυγερινή Θωμαϊδου εξηγώντας ότι κατασκευάζεται το βορειότερο τμήμα μήκους 8 χλμ. και περιλαμβάνει 2  σήραγγες και 11 γέφυρες.

Επίσης, χρηματοδοτούνται έργα αποχέτευσης και διαχείρισης λυμάτων σε Δήμους όπως η Κομοτηνή, ο Νέστος, η Θάσος, η Προσοτσάνη και το Παγγαίο. Ενώ, όπως σημείωσε, με την Πρόσκληση που θα ανοίξει τον Ιανουάριο θα χρηματοδοτηθούν έργα ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που μπορεί να αξιοποιήσει η πανεπιστημιακή κοινότητα.

Σύνδεση Λιμανιού με Εγνατία

Εξάλλου, από την πλευρά του Υπουργείου το αμέσως επόμενο διάστημα προγραμματίζεται η αύξηση προϋπολογισμού σε ενεργή πρόσκληση του ΥΜΕΠΕΡΑΑ προκειμένου να ενταχθεί το έργο της Οδικής Σύνδεσης Εγνατίας με Λιμένα Αλεξανδρούπολης (Ανατολική Περιφερειακή), προϋπολογισμού 35 εκατ. ευρώ, παράλληλα με την διευθέτηση των τελευταίων τυπικών ζητημάτων. Τέλος, είναι ενεργή Πρόσκληση για την ενεργειακή αναβάθμιση – παραγωγή ενέργειας από μονάδες  συμπαραγωγής ηλεκτρισμού – θερμότητας  ή με χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε νοσοκομεία, όπου αναμένεται η ένταξη ιδρυμάτων της περιοχής όπως το ΠΓΝΑ.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Κομοτηναίων, παρουσία του περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου, βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, προέδρων Επιμελητηρίων, των δημάρχων: Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης, Θάσου Κώστας. Επίσης παρόντες ήταν ο προϊστάμενος και στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής της ΠΑΜ-Θ Βασίλης Πιτσινίγκος, ο γενικός διευθυντής της Αναπτυξιακής Ροδόπης Στάθης Κεφαλίδης, υπηρεσιακοί παράγοντες και φορείς της ευρύτερης περιοχής.

Επίσκεψη στο Δημαρχείο Ιάσμου

Στο περιθώριο της παρουσίας του στη Ροδόπη ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης συναντήθηκε στον Ίασμο με τον Δήμαρχο Ισμέτ Καδή, παρουσία του Βουλευτή Ροδόπης Μουσταφά Μουσταφά. Ο Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίηση της αυτοδιοίκησης για τη σημαντική συμβολή των χρηματοδοτικών προγραμμάτων της κυβέρνησης με αιχμή τον «Φιλόδημο» και ενημέρωσε τον Υφυπουργό για μια σειρά από αιτήματα, για τα οποία θα διερευνηθεί η δυνατότητα  χρηματοδότησης.

-Διαφήμιση-