Κομοτηνή: Ξεκίνησαν οι εργασίες του 18ου Εντομολογικού Συνεδρίου

Κομοτηνή: Ξεκίνησαν οι εργασίες του 18ου Εντομολογικού Συνεδρίου

Σήμερα το πρωί άρχισαν οι εργασίες του 18ου Εντομολογικού Συνεδρίου που διεξάγεται  έως τις 18 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής με αξιόλογους εισηγητές- επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό ενώ έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον και πολλών φοιτητών.

Η κήρυξη της έναρξης έγινε από τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη ο οποίος μετέφερε τη χαρά του για τη φιλοξενία του συνεδρίου στην Κομοτηνή. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δίνει έμφαση στην ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού και κλείνοντας  ευχήθηκε ο χώρος που φιλοξενεί το συνέδριο να αποτελέσει παραγωγική κυψέλη πολιτισμού και γνώσης.

Στη διάρκεια της διοργάνωσης της Εντομολογικής Εταιρίας Ελλάδας παρουσιάζονται 170 πρωτότυπες ερευνητικές εργασίες και εικονογραφημένα κείμενα σχετικά με τους κλάδους της βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας της Εντομολογίας, Ακαρεολογίας και Νηματωδολογίας.

Ο Καθηγητής Εντομολογίας του Τμήματος Γεωπονίας του ΑΠΘ, αντιπρύτανης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Δημήτρης Κωβαίος, πραγματοποίησε ειδική εισήγηση στην εναρκτήρια συνεδρία με θέμα «Έντομα με γεωργική σημασία στην Ελλάδα και σχετική έρευνα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης». Η δεύτερη και η τρίτη συνεδρία έχουν ως θέμα «Βιολογία – Οικολογία» και ακολουθεί η θεματική «Βιοποικιλότητα-  Εξέλιξη- Συστηματική».

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου φιλοξενούνται δύο θέματα στρογγυλής τραπέζης: το ένα επικεντρώνεται στις επισκοπήσεις των νεοφανών εχθρών και το άλλο αφορά στην καταπολέμηση των κουνουπιών.

Στις παράλληλες δράσεις του Συνεδρίου περιλαμβάνεται Διαγωνισμός Φωτογραφίας με εντομολογικά θέματα που φιλοξενείται στον 1ο όροφο του Μεγάρου. Επίσης, λειτουργεί Έκθεση Εντομολογικών Συλλογών με εκθέματα από το Εντομολογικό Μουσείο Βόλου, του μεγαλύτερου και πληρέστερου ιδιωτικού εντομολογικού μουσείου των Βαλκανίων την οποία επισκέπτονται σχολεία της περιοχής.