Η κορυφαία σειρά δενδροκομικών τρακτέρ REX4 από τη Landini

Εύκολοι ελιγμοί, μεγάλη ευελιξία και υψηλή απόδοση με χαμηλή κατανάλωση καυσίμου

Τα δενδροκομικά τρακτέρ της νέας σειράς REX4, Landini SpA στις εκδόσεις V, S, F και GT, διακρίνονται για την κορυφαία απόδοση, για τις εκπομπές κινητήρα που ικανοποιούν τις προδιαγραφές καυσαερίων Stage V, για τον εκτεταμένο ανασχεδιασμό του καπό, τις νέες λειτουργίες και την εργονομία των χειριστηρίων

Η Πέτρος Πετρόπουλος AEBE, η οποία ιδρύθηκε το 1922 και διατηρεί ηγετική θέση στην ελληνική αγορά, παρουσιάζει τα νέα τρακτέρ του ιταλικού οίκου Landini, που φέρουν βελτιώσεις και καινοτομίες.

Η νέα σειρά REX4 της Landini SpA περιλαμβάνει τέσσερα δενδροκομικά τρακτέρ με καμπίνα: Tις εκδόσεις V, S, F και GT, με κορυφαία απόδοση και εκπομπές κινητήρα που ικανοποιούν τις προδιαγραφές καυσαερίων Stage V. Χάρη στον εκτεταμένο ανασχεδιασμό του καπό, στις καινούργιες λειτουργίες και στις βελτιώσεις στην εργονομία των χειριστηρίων, τα νέα τρακτέρ χαρακτηρίζονται από μεγάλη ευελιξία.

Ο εμπρόσθιος άξονας, παραγωγής της Argo Tractors, διαθέτει στη βασική έκδοση 100% μπλοκέ διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης με ηλεκτροϋδραυλική σύμπλεξη της τετρακίνησης. Επιπρόσθετα, εγγυάται μεγάλη απόδοση κατά τη χρήση εμπρόσθιου παρελκομένου, που μπορεί να προσαρμοστεί στο εργοστασιακά τοποθετημένο εμπρόσθιο υδραυλικό σύστημα και κατά παραγγελία σε δυναμολήπτη [Power Take Off (PTO)].

Το βελτιωμένο παλάτζο του εμπρόσθιου άξονα, σε συνδυασμό με τη γωνία στροφής 55 μοιρών, καθιστούν τα μοντέλα V, S, F και GT εξαιρετικά εύκολα στον χειρισμό. Στην ευελιξία των τρακτέρ της σειράς REX4 συμβάλλει και η νέα βάση στήριξης για την προσαρμογή και τη χρήση παρελκομένων στη μέση.

Ανάρτηση

Όλες οι εκδόσεις της σειράς τρακτέρ REX4 χαρακτηρίζονται από την εξαιρετική πρόσφυση και την άνεση που προσφέρουν, καθώς υπάρχει δυνατότητα να επιλεχθεί καμπίνα με ανάρτηση και αναρτώμενος άξονας εμπρός. Η ευκολία οδήγησης ενισχύεται περαιτέρω από το σύστημα ADS (Advanced Driving System), το οποίο διατίθεται κατά παραγγελία και μπορεί να συνδυαστεί με τεχνολογίες hands-free και τηλεμετρίας.

Κινητήρες

Τα νέα δενδροκομικά τρακτέρ της Landini SpA εξοπλίζονται με τη νέα γενιά κινητήρων της Deutz, 4 κυλίνδρων, 16-8 βαλβίδων και 2,9 λίτρων, με ηλεκτρονικό σύστημα ψεκασμού Common Rail και Turbo Intercooler. Η ισχύς που αποδίδουν τα μοντέλα 4-080, 4-090, 4-100, 4-110 και 4-120 κλιμακώνεται αντίστοιχα σε 75, 90, 95, 102 και 112 ίππους.

Οι νέοι κινητήρες της Deutz εγγυώνται αυξημένη απόδοση και ροπή και, ταυτόχρονα, χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου. Όπως και στα προηγούμενα μοντέλα, διατηρείται η λειτουργία μνήμης στροφών (Engine Memo Switch), για αύξηση της παραγωγικότητας και επιπρόσθετη οικονομία.

Επιπλέον, χάρη στο καινοτόμο σύστημα που περιλαμβάνει ένα παθητικό σύστημα φίλτρου μικροσωματιδίων DPF, οξειδωτικό καταλύτη DOC και σύστημα SCR EAT, οι κινητήρες ικανοποιούν την προδιαγραφή καυσαερίων Stage V.

Κιβώτια ταχυτήτων

Τα κιβώτια ταχυτήτων που μπορούν να επιλεχθούν για τα τρακτέρ της σειράς REX4 είναι κατασκευής της Argo Tractors και βασίζονται στο κιβώτιο «Speed Four» με 16+16, με μηχανική ρεβέρσα και έρπουσες, έως το κιβώτιο «Robo-Shift» με 48+16 και ηλεκτροϋδραυλική ρεβέρσα, καθώς και τα πλήρως ρομποτικά κιβώτια «Powershift HML». Τα κιβώτια ταχυτήτων ελέγχονται εύκολα με ένα εργονομικό και φιλικό προς τον χρήστη joystick, με το οποίο εκτελούνται όλες οι λειτουργίες.

Υδραυλικό κύκλωμα

Η ευελιξία των μοντέλων REX4 είναι εγγυημένη από το υδραυλικό κύκλωμα ανοιχτού κέντρου, το οποίο τροφοδοτείται από αντλία παροχής 30 λίτρων ανά λεπτό για το τιμόνι (αντλία η οποία προσφέρει ευκολία στο στρίψιμο ακόμα και κατά τη διάρκεια εργασιών σε στάση) και από αντλία παροχής 58 λίτρων ανά λεπτό για τα χειριστήρια και το ανυψωτικό σύστημα.

Διαθέσιμη, κατά παραγγελία, είναι και τριπλή αντλία, με παροχή 55 λίτρων ανά λεπτό στις 1.500 στροφές κινητήρα, ενώ στη στάνταρ σύνθεση μπορούν να τοποθετηθούν συνολικά τέσσερις διπλές πίσω και τρεις διπλές μεσαίες βοηθητικές παροχές. Τέλος, διατίθεται κατά παραγγελία και μία πλήρως ηλεκτροϋδραυλική διαμόρφωση των παροχών.

Τα τρακτέρ Landini διατίθενται από την εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ.