Κρατάει η Αγορά «Χωρίς Μεσάζοντες» στην Ξάνθη

Δέκα χρόνια λειτουργίας αριθμεί η Αγορά «Χωρίς Μεσάζοντες», μια δημιουργία της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Ξάνθης που στόχο έχει ο παραγωγός να πουλάει σε υψηλότερη τιμή και ο καταναλωτής να αγοράζει ελληνικό ποιοτικό προϊόν σε χαμηλότερη τιμή, γιατί δεν μεσολαβούν μεσάζοντες.

Το ερχόμενο ραντεβού δόθηκε για την Κυριακή 8 Νοεμβρίου και ο τόπος συνάντησης είναι ο περιφραγμένος χώρος απέναντι από το γήπεδο του ΑΟΞ, από τις 08:00 π.μ. έως τις 13:00 μ.μ. με την τήρηση όλων των μέτρων προφύλαξης για την αποτροπή διασποράς του κορωνοϊού.

Η Αιμιλία Ικονιάδου, από τους εθελοντές ενεργούς πολίτες, εισπράττει την πολυετή ικανοποίηση των πολιτών, γεγονός που τους κινητροδοτεί να συνεχίσουν. «Ξεκινήσαμε την εποχή της πατάτας και στην πορεία προσθέσαμε ρύζι, ελαιόλαδο, τυριά, ψάρια. Ανάλογα με την εποχή και τη δυνατότητα να βρούμε διαθέσιμους παραγωγούς, προσθέτουμε προϊόντα». Η συνεργασία με τους παραγωγούς εξαρτάται από τη σταθερή ποιότητα και τις τιμές.

Την Κυριακή 8 Νοεμβρίου θα διαθέσουν φρούτα και λαχανικά εποχής Ξανθιωτών αγροτών, ελαιόλαδο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσσηνίας, τυρί του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γρεβενών, ρύζι Σερραίου παραγωγού, αλεύρι από αγρότισσα της περιοχής, μέλι από ντόπιο παραγωγό, ψάρια του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Βιστωνίδας. «Η πολιτική μας είναι να δώσουμε προτεραιότητα στους ντόπιους παραγωγούς. Όποιο προϊόν δεν υπάρχει φέρνουμε από παραγωγούς άλλων νομών», λέει.

Η Κίνηση δέχεται προπαραγγελίες, αλλά οι διοργανωτές φροντίζουν να υπάρχει επάρκεια, ώστε να καλύψουν τη ζήτηση που θα προκύψει. Το μότο τους είναι ότι «η εμπιστοσύνη χτίζεται με τον καιρό».