Κρίσιμο εικοσαήμερο για το καρπούζι στην Τριφυλία

Στην κρισιμότερη φάση βρίσκεται η καλλιέργεια των καρπουζιών στην Τριφυλία, όπου το μεγαλύτερο ποσοστό της παραγωγής κατευθύνεται στις αγορές του εξωτερικού λόγω της υψηλής ποιότητας του προϊόντος. Ο προϊστάμενος της ΔΑΟΚ Τριφυλίας, Αντώνης Παρασκευόπουλος, αναφερόμενος στην καλλιέργεια τόνισε ότι «είμαστε σε μία ευαίσθητη περίοδο για την παραγωγή των καρπουζιών. Παρατηρούμε με προσοχή τις καιρικές συνθήκες ώστε να αποφευχθεί οποιοδήποτε πρόβλημα μέχρι τη συγκομιδή τους. Η προσδοκώμενη παραγωγή είναι 40.000-45.000 τόνους, ενώ η συνολική καλλιέργεια φτάνει αυτήν τη στιγμή τα 6.000 στρέμματα περίπου».

Η Τριφυλία έχει το πλεονέκτημα να παράγει πρώιμο καρπούζι και αυτό τη βοηθά στη διείσδυση στις αγορές του εξωτερικού. Για τη φετινή παραγωγή μας μίλησε και ο Κώστας Μαλάμος, ο οποίος διαθέτει μεγάλες καλλιέργειες καρπουζιών. «Η καλλιέργεια μέχρι στιγμής πάει πολύ καλά και ήδη αρχίζουμε να τοποθετούμε δίχτυα. Η περσινή χρονιά δεν ήταν αυτή που περιμέναμε, αφού είχαμε κακή ποιότητα και μείωση της παραγωγής. Υπήρξαν παραγωγοί που δεν μπόρεσαν να βγάλουν ούτε τα καλλιεργητικά τους έξοδα. Σε ένα 20ήμερο θα έχουμε πλήρη εικόνα για την παραγωγή».

Αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη -κακή- χρονιά, οι τιμές ξεκίνησαν από τα 40 λεπτά και κατέληξαν στα 10 λεπτά.