Ξεκινάει η λειτουργία του ΔΙΕΚ στο Σουφλί

Ικανοποίηση στη δημοτική αρχή και στην κοινωνία δίνει η δημοσίευση στο ΦΕΚ της ίδρυσης και λειτουργίας τριών ΔΙΕΚ, στο Σουφλί. Από φέτος θα λειτουργήσουν οι ειδικότητες σηροτροφίας, τεχνικός μελισσοκομίας και οινολογίας, που είναι στενά συνδεδεμένες με την παραγωγική δραστηριότητα, αλλά και την ιστορία του τόπου.

«Ο συνολικός αριθμός των εισακτέων είναι 60 και παράλληλα με τους σπουδαστές θα υπάρξει σημαντικός αριθμός εκπαιδευτικών και διοικητικού προσωπικού» σχολιάζει ο δήμαρχος Παναγιώτης Καλακίκος, που είχε διεκδικήσει την ίδρυσή τους. Θυμίζει ότι στο τέλος του 2022 θα δημιουργηθεί το Πρώτο Μελισσοκομικό Πάρκο, ενισχύοντας τη μελισσοκομία, αλλά και για τις άλλες δύο ειδικότητες οι υπάρχουσες συνθήκες είναι ιδανικές.

«Υπάρχουν μορεώνες, επιχειρήσεις που διακρίθηκαν στη μεταξουργία, επομένως είναι ο καταλληλότερος τόπος για την πρακτική εξάσκηση των σπουδαστών», αναφέρει, καθώς η συγκεκριμένη ειδικότητα συνδυάζει τη σηροτροφία με τη μεταξουργία.

Σημειώνει τη σπουδαία οινική κουλτούρα του Σουφλίου που στο παρελθόν εξήγαγε κρασί στη Γαλλία. Τέλος, προσθέτει πως η παγκόσμια αναγνώριση του Σουφλίου ως ένας από τους καλύτερους εναλλακτικούς προορισμούς φέρνει χρηματοδότηση 42 εκατ. ευρώ για έργα υποδομής, ενισχύοντας την επισκεψιμότητα και την παραμονή στην περιοχή.