Ξεκίνησαν οι αυτοψίες του ΕΛΓΑ στους Ελαιώνες της Μεσσηνίας για το γλοιοσπόριο

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ξεκίνησαν την Τρίτη 3 Ιανουαρίου στη Μεσσηνία από κλιμάκιο στελεχών του ΕΛΓΑ – συνεχίζονται και την Τετάρτη 4/1-, οι αυτοψίες σε ελαιώνες προκειμένου να διαπιστωθεί το  μέγεθος του προβλήματος που έχει προκαλέσει το γλοιοσπόριο στην παραγωγή.

Οι αυτοψίες διενεργούνται σε διάφορες περιοχές ανά τη Μεσσηνία προκειμένου να υπάρξει η όσο το δυνατόν πιο αντιπροσωπευτική αποτύπωση της προσβολής που έχει γίνει στους ελαιώνες της Π.Ε.

Στις αυτοψίες μετείχαν, ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Στάθης Αναστασόπουλος, ο περιφερειακός συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Χαντζής, ο προϊστάμενος του υποκαταστήματος Τρίπολης του ΕΛΓΑ Γιάννης Ασούρας, η προϊσταμένη του Τμήματος Εκτιμήσεων και Αποζημιώσεων του Οργανισμού στην Τρίπολη Εφη Θεοδωροπούλου, ο επόπτης Μεσσηνίας του ΕΛΓΑ Νίκος Χριστοφιλόπουλος, ο συντονιστής κρατικής αρωγής Παναγιώτης Τσιλίκας προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Μεσσηνίας, καθώς και ο γεωπόνος Βασίλης Δημόπουλος από την ΔΑΟΚ Μεσσηνίας.