Αυτό το άρθρο είναι 8 μηνών

Ξεκινούν από 18/10 οι αιτήσεις για τον Δ΄ κύκλο του προγράμματος απασχόλησης ρητινεργατών

17.10.2023
2' διάβασμα
xekinoun-apo-18-10-oi-aitiseis-gia-ton-d΄-kyklo-tou-programmatos-apascholisis-ritinergaton-276455

Ξεκινά αύριο, Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 11:00, η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για τον Δ΄ κύκλο του «ειδικού προγράμματος απασχόλησης πυρόπληκτων ρητινεργατών σε υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας» της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων θα λήξει τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 14:00.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στόχος της δράσης είναι η απασχόληση των ρητινεργατών των πυρόπληκτων περιοχών και η άμεση αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος, ενώ προβλέπεται και η πρόσληψη άνεργων πτυχιούχων για την υποστήριξη του προγράμματος.

Συγκεκριμένα, ο Δ΄ κύκλος του προγράμματος, που ενεργοποιείται αύριο, αφορά 64 θέσεις πλήρους απασχόλησης από τις συνολικά 590 θέσεις για επτά έτη και με ακαθάριστες μηνιαίες αμοιβές έως 1.000 ευρώ.

Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων συμμετοχής έχουν μόνο:

α) Οι άνεργοι πυρόπληκτοι ρητινοκαλλιεργητές-εγγεγραμμένοι στο μητρώο της ΔΥΠΑ, που απώλεσαν το εισόδημά τους από τη δραστηριότητα της ρητινοσυλλογής, καθώς και τη δυνατότητα ρητίνευσης για τα επόμενα έτη, μετά τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές του καλοκαιριού 2021 και οι οποίοι δραστηριοποιούνταν σε πυρόπληκτες περιοχές εντός των ορίων των δήμων Μεγαρέων, Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, βάσει σχετικών αποφάσεων του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

β) Οι άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ-εγγεγραμμένοι στο μητρώο της ΔΥΠΑ.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/programmata-koinophelous-kharaktera.

Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν μία αίτηση συμμετοχής και επιλέγουν μία μόνο ειδικότητα τοποθέτησης από τις αναφερόμενες στη σχετική λίστα του Παραρτήματος Ι της Δημόσιας Πρόσκλησης 19/2023 και από έναν έως τρεις επιβλέποντες φορείς ή/και υπηρεσίες τοποθέτησης.

Τα κριτήρια κατάταξης των ωφελουμένων περιλαμβάνουν:

– χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας έως 24 μήνες,

– ετήσιο εισόδημα του φορολογικού έτους 2022, ατομικό ή οικογενειακό,

– ηλικία και

– αριθμό ανήλικων τέκνων.

Το σύστημα επιλογής βασίζεται στη μοριοδότηση των παραπάνω κριτηρίων, στον καθορισμό τυχόν δικαιολογητικών, που πρέπει να υποβληθούν, στον ορισμό μηχανισμού ελέγχου των δικαιολογητικών αυτών και στη βαθμολόγηση, στην κατάταξη και στην τοποθέτηση των υποψηφίων σε αντίστοιχες θέσεις με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 63 εκατ. ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο της ΔΥΠΑ www.dypa.gov.gr.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΓΡΑΦΕΙ: