Κυρ. Μητσοτάκης: Στο επίκεντρο ο συντονισμός για την προστασία του εισοδήματος των αγροτών

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΤΕΛΕΤΗ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ DAVID SASSOLI ΣΤΟ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ. Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022  (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Τον συντονισμό για την προστασία του εισοδήματος των αγροτών και της οικονομίας της υπαίθρου έθεσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε στρογγυλή τράπεζα με θέμα τη γεωργία και τη βιώσιμη ανάπτυξη, στην οποία συμπροήδρευσε το πρωί της Παρασκευής 18/2, μαζί με τον Ιρλανδό ομόλογό του Micheál Martin, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Αφρικανικής Ένωσης.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε την προτεραιότητα που δίνει η Ελλάδα στον αγροτικό τομέα ως παράγοντα βιώσιμης ανάπτυξης -συνδεδεμένου με τις παραδόσεις και την κουλτούρα κάθε λαού- ενώ αναφέρθηκε στις προκλήσεις που δημιουργεί η κλιματική αλλαγή και επηρεάζουν το σύνολο του αγροδιατροφικού τομέα.
 
Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως κεντρικός στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι η στήριξη των αγροτικών περιοχών και η ενίσχυση των εργαλείων μέσα από τα οποία θα αντιμετωπίζονται, συντονισμένα, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, οι εξωγενείς παράγοντες και οι αβεβαιότητες που επηρεάζουν τις περιοχές οι οποίες βασίζονται στον πρωτογενή τομέα όπως και το εισόδημα των παραγωγών.
 
Βασικό σημεία ενδιαφέροντος για την Ελλάδα στο πλαίσιο της συνόδου ΕΕ – Αφρικανικής Ένωσης είναι η σχέση της χώρας μας με τα κράτη της Αφρικής, όπου ζουν σημαντικές και πολυπληθείς ελληνικές κοινότητες, η διαρκής οικονομική και υγειονομική στήριξη στις αφρικανικές χώρες (η Ελλάδα έχει ήδη προχωρήσει σε δωρεά 3 εκατ. εμβολίων κατά του κορονοϊού) και το νέο πεδίο που ανοίγεται μέσα από τη σύνδεση της αγροτικής παραγωγής με τη βιώσιμη ανάπτυξη.
 
Πηγή: ertnews.gr