Οι λαϊκές αγορές να ανήκουν στις περιφέρειες, ζητούν οι φορείς του κλάδου

Κοινή επιστολή προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων με θέμα την «ένταξη των λαϊκών αγορών στις περιφέρειες όλης της χώρας με τη ΣΥΣΤΑΣΗ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ με ΟΛΕΣ τις ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ λειτουργίας και εποπτείας», απέστειλαν Ομοσπονδίες, Σύλλογοι και Φορείς πωλητών και εμπόρων λαϊκών αγορών. 

Ακολουθεί η επιστολή:

«Κύριε Υπουργέ Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στην Οικονομική Κρίση του 1929, η Χώρα και ο λαός αντιμετώπιζε σκληρή λιτότητα, οι πολίτες είδαν την αγοραστική τους δύναμη να συρρικνώνεται, τότε ο πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος, για να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη ακρίβεια των τροφίμων εγκαθίδρυσε τον θεσμό των Λαϊκών Αγορών, δίνοντας την ευκαιρία στους αγρότες να πουλήσουν τα προϊόντα τους, στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπως και στους καταναλωτές την δυνατότητα να βρουν προϊόντα σε πολύ καλύτερες τιμές απ’ αυτές που καθόριζαν οι ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ και οι ΕΜΠΟΡΟΙ της αγοράς.

Ο πλούτος των Λαϊκών Αγορών είναι οι κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στη Χώρα και τα Αγροτικά Προϊόντα που παράγουν οι Αγρότες και τα εκατομμύρια των Καταναλωτών που προσέρχονται καθημερινά στις Λαϊκές από την Ορεστιάδα ως την Κρήτη αποτελώντας συγχρόνως την οικονομική ραχοκοκαλιά της Ελληνικής και Αγροτικής Οικονομίας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ τέτοιος ΘΕΣΜΟΣ σε ΟΛΟ τον ΚΟΣΜΟ, 92 χρόνια τώρα, με τέτοιο ΕΥΡΟΣ προϊόντων και τέτοια ΑΠΟΔΟΧΗ και ΑΓΚΑΛΙΑΣΜΑ των Καταναλωτών.

Οι Λαϊκές Αγορές ΝΑ ΑΝΗΚΟΥΝ στις ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ όλης της Χώρας με την ΣΥΣΤΑΣΗ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ με ΟΛΕΣ τις ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ Λειτουργίας και Εποπτείας των Λαϊκών Αγορών και συστήνονται ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ με την ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ Παραγωγών – Επαγγελματιών – Βιομηχανικών Ειδών – Καταναλωτών.

Κύριε Υπουργέ Ανάπτυξης και Επενδύσεων, από αύριο τα Δ.Σ., των Ομοσπονδιών και Σωματείων όλης της Χώρας ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΟΥΝ για να ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ το εύρος των ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ την ερχόμενη εβδομάδα αν ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ ΞΕΚΙΝΑΜΕ 24ωρες ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ με ΚΛΕΙΣΤΕΣ τις ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ Σ’ ΟΛΗ τη ΧΩΡΑ.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΩΛΗΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ

ΘΗΒΩΝ 103, 121 36 ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΤΗΛ: 2105752449 FAX: 2105719474 Ιστοχώρος: http://www.lQikesagores.gr Email: [email protected]gores.gr

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ 157 Τ.Κ. 542. 48 ΤΗΛ. 2310 303 585 ΦΑΞ: 2310 303 875 e-mail:[email protected] Url: www.laikes-agores.gr

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΠΩΛΗΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΑΝ. ΡΩΜΥΛΙΑΣ 25-27. Κ. ΤΟΥΜΠΑ,ΤΗΛ: 2310 905 175 ΦΑΞ: 2310 932 697 e-mail: [email protected] Url: www.laikes.gr

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΩΛΗΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ “ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ”

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΥΠ. ΑΤΤΙΚΗΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ