Ευρωεκλογές 2019: Ρίζος Μαρούδας- «Η ψήφος των αγροτών στο ΚΚΕ είναι ψήφος καταδίκης των κομμάτων του “ευρωμονόδρομου”»

euroekloges2019_maroudas

Όσο πλησιάζουμε στις εκλογές, δυναμώνουν τα εκβιαστικά διλήμματα από τα κόμματα που προωθούν και στηρίζουν τα συμφέροντα μιας χούφτας εφοπλιστών, βιομηχάνων, τραπεζιτών και μεγαλεμπόρων. ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΚΙΝΑΛ, οι βαστάζοι τους ΠΟΤΑΜΙ-ΑΝΕΛ-ΚΕΝΤΡΩΟΙ και από κοντά η ναζιστική εγκληματική συμμορία της ΧΑ, προσπαθούν να μας πείσουν με «παχιές κουβέντες» για την ΕΕ με «κοινωνικό πρόσωπο, δημοκρατία, ειρήνη» που δήθεν μπορεί να γίνει φιλολαϊκή.

Είναι τα κόμματα που ψήφισαν τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους που τσακίζουν τη ζωή του λαού. Αυτή την πραγματικότητα δεν μπορούν να την κρύψουν οι πρόσφατες εξαγγελίες-ψίχουλα του πρωθυπουργού, που μας παίρνει «10 από την τσέπη και δίνει πίσω 1», ούτε το δήθεν προοδευτικό μέτωπο με τύπους σαν τον Τζουμάκα, της αλήστου μνήμης παρότρυνσής του, ως υπουργού του ΠΑΣΟΚ, στα μεγαλειώδη μπλόκα του 1996 να «καλλιεργήσουν οι αγρότες καρπούζια για να σωθούν». Ούτε οι μεγαλοστομίες της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, που κυβέρνησαν επί δεκαετίες, οδηγώντας στη φτώχεια και τον αφανισμό δεκάδες χιλιάδες αγροτικά νοικοκυριά.

Όλοι αυτοί δεν μπορούν να κρύψουν ότι η ΕΕ είναι διακρατική συμμαχία των πολυεθνικών της. Ο ρόλος της είναι η θωράκιση της εξουσίας των αστικών τάξεων, η αύξηση της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων της, σε σχέση και με τον οξυνόμενο ανταγωνισμό για το κέρδος και τις αγορές, με τα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα και συμμαχίες. Αυτό εξειδικεύεται στα κυβερνητικά σχέδια περί «αγροτοδιατροφικού τομέα», «πρωτογενή τομέα ως ατμομηχανή της ανάπτυξης», με την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και εργαλείο τις ομάδες παραγωγών-συνεργατικά σχήματα, «κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις» και το πείραμα των νέων αγροτών.

Πρόκειται για την επιδίωξη επιτάχυνσης της καπιταλιστικής ανάπτυξης στην αγροτική παραγωγή, που οδηγεί στη συγκέντρωση παραγωγής γης και εμπορίας σε όλο και λιγότερα χέρια και στο ξεκλήρισμα των αγροτών. Και πατάει πάνω στην ένταση της εκμετάλλευσης των εργατών στον κλάδο της μεταποίησης των γεωργοκτηνοτροφικών προϊόντων και των αγροκτηνοτρόφων με απληρωσιά, με χαμηλές και ανοιχτές τιμές κ.λπ.

Οι υποστηρικτές ΚΑΠ και ΕΕ στέκονται «απέναντι» στους αγρότες

Όλοι όσοι από τους αγρότες έχουν παραμείνει στην παραγωγή, και ιδιαίτερα όσοι συμμετείχαν στα μπλόκα και τις κινητοποιήσεις, κατανοούν όλο και περισσότερο ότι η ΚΑΠ, η ΕΕ, οι κυβερνήσεις, τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου», οι περιφερειάρχες και δήμαρχοι που στηρίζουν, στέκονται υπέρ των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων των βιομηχάνων, τραπεζιτών, μεγαλεμπόρων. Είναι εχθρικοί απέναντι στα αιτήματα του αγώνα, γιατί έχουν ταξικά επιλέξει να είναι με τους αντιπάλους τους. Ο αγώνας ενάντια στους αντιπάλους μας πρέπει να εκφραστεί με ψήφο καταδίκης στις ευρωεκλογές, των κομμάτων του «ευρωμονόδρομου» και στην περιφερειακή και τοπική διοίκηση, των συνδυασμών που στηρίζουν αυτά τα κόμματα.

Γιατί, επιπλέον, στο ξεκλήρισμα οδηγεί η φτώχεια, η φοροληστεία, οι υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές χωρίς αντίκρισμα, τα κάθε είδους χαράτσια που μας επιβάλλουν.


Είναι ώρα να υπερψηφιστεί το ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες

Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που αποκάλυψε ότι ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής, η εξουσία και το κράτος του κεφαλαίου είναι η αιτία για την κατάσταση που βιώνουν τα λαϊκά στρώματα.

Στάθηκε στο πλευρό των αγροτών, στις κινητοποιήσεις τους ενάντια στην ΚΑΠ, της ΕΕ, στα μεγαλειώδη μπλόκα. Ανέδειξε τα αιτήματά τους στη βουλή, στήριξε τις μορφές πάλης, που το αγροτικό κίνημα αποφάσιζε, όταν τα άλλα κόμματα, περιφερειάρχες και δήμαρχοι εναντιώνονταν.

Το ΚΚΕ προτείνει τη μοναδική φιλολαϊκή διέξοδο και για τους αγρότες απέναντι στον δρόμο της δημιουργίας σύγχρονων καπιταλιστικών αγροτικών επιχειρήσεων και προϋποθέτει μεγαλύτερο ξεκλήρισμα αγροκτηνοτρόφων. Τον δρόμο της εργατικής εξουσίας, με κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής και της γης, με κεντρικό σχεδιασμό και εργατικό έλεγχο, που θα αναπτύξει τις τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες και συνθήκες της Ελλάδας, με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες και την προστασία του περιβάλλοντος και, μέσω των παραγωγικών συνεταιρισμών και της κοινωνικοποιημένης βιομηχανίας, θα εξασφαλίσει ικανοποιητικό εισόδημα σε αγρότες και κτηνοτρόφους, φθηνά και ποιοτικά προϊόντα για τον ελληνικό λαό.