Μάχη με τα κουνούπια ξεκίνησε η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

kounoupia-psekasmoi
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Μέτωπο για την καταπολέμηση των κουνουπιών άνοιξε η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Η άνοδος της θερμοκρασίας, σε συνδυασμό με τις τελευταίες βροχοπτώσεις, έχουν δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη του εντόμου. Όπως είναι γνωστό, η περιοχή της Λαμίας και οι εκβολές του Σπερχειού ποταμού, λόγω των στάσιμων νερών, αποτελούν τα ιδανικά σημεία για την αναπαραγωγή των κουνουπιών.

Την αρνητική αυτή εξέλιξη συνεπικουρούν και οι μεγάλες καλλιέργειες ρυζιού της περιοχής, που αποτελούν και αυτές καταφύγια εντόμων. Με ανακοίνωσή της, η περιφέρεια καλεί όλους τους δήμους της περιοχής και τους πολίτες να συμβάλλουν με κάθε διαθέσιμο τρόπο στην καταπολέμηση των κουνουπιών, διότι τα συνεργεία είναι δύσκολο να ελέγξουν όλους τους θύλακες ανάπτυξής τους.

-Διαφήμιση-
Corteva agriculture

Μέσω του προγράμματος ενημέρωσης όλων των πολιτών, η περιφέρεια εστιάζει σε ζητήματα δημόσιας υγείας και κάνει λόγο για αυξημένη συμμετοχή των πολιτών στην προστασία από τα κουνούπια για την αποφυγή μετάδοσης ασθενειών.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, για έβδομη συνεχή χρονιά, εφαρμόζει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης των πληθυσμών των κουνουπιών. Η καταπολέμησή τους, σύμφωνα με τη διεθνή πρακτική, στηρίζεται πρωτίστως στην εφαρμογή μέτρων διαχείρισης του περιβάλλοντος για τον περιορισμό των εστιών ανάπτυξής τους.

-Διαφήμιση-
συνεδριο αγροτεχνολογιας