Με ικανοποιητικούς ρυθμούς συνεχίζεται ο τρύγος στη Νέα Αγχίαλο

Εξαιρετική αναμένεται να είναι στη Νέα Αγχίαλο η φετινή παραγωγή σταφυλιών, σε ποσότητα και ποιότητα, σύμφωνα με τους παραγωγούς.

Ο τρύγος των αμπελιών ξεκίνησε πριν από δέκα περίπου μέρες και αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τις αρχές Οκτωβρίου. Όλα δείχνουν δε, πως εκτός από μια πολύ καλή χρονιά ποσοτικά, η φετινή συγκομιδή θα είναι άριστη και από πλευράς ποιότητας.

Αυτά δήλωσε στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ, ο πρόεδρος του Αγροτικού Παραγωγικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ», Γιάννης Κίτσιος, προσθέτοντας πως η ποιότητα του παραγόμενου προϊόντος είναι το μεγάλο «όπλο» που αντιπαραθέτει το Συνεταιρισμός απέναντι στην οικονομική κρίση.

Τις πρώτες αυτές ημέρες του τρύγου γίνεται η συγκομιδή των πρώιμων ποικιλιών και αναμένεται να ακολουθήσει και ο τρύγος των υπόλοιπων, μετά από δέκα περίπου ημέρες.

Στην περιοχή της Νέας Αγχιάλου καλλιεργούνται 3.700 στρέμματα με αμπέλια και όλοι οι αμπελουργοί (περισσότεροι από 100) είναι μέλη του Συνεταιρισμού Ἡ ΔΗΜΗΤΡΑ» όπου παραδίδουν το σύνολο της παραγωγής τους.

Όπως τόνισε ο κ. Κίτσιος, τα τελευταία χρόνια οι αμπελουργοί έχουν προχωρήσει σε αναμπέλωση, εντάσσοντας κι άλλες ποικιλίες στις παραδοσιακές, με τα αποτελέσματα να είναι εξαιρετικά, όσον αφορά στις παραγόμενες γεύσεις του κρασιού.

Πηγή: ΕΡΤ