Μεγάλες αλλαγές στη διοίκηση και την κεντρική διεύθυνση του ΟΠΕΚΕΠΕ – Τα σενάρια μετά την παραίτηση Σημανδράκου

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ, μετά την προκήρυξη αλλαγής της ιεραρχίας του Οργανισμού, η οποία αναρτήθηκε με απόφαση του προέδρου του, Βαγγέλη Σημανδράκου, την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου.

Πιο συγκεκριμένα, το διοικητικό συμβούλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ, σε συνεδρίασή του την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου, από την οποία απουσίαζε ο πρόεδρος, κ. Σημανδράκος, αποφάσισε ομόφωνα να διατηρήσει όλους τους υφιστάμενους διευθυντές του Οργανισμού σε διευθυντικές θέσεις, αναθέτοντάς τους, όμως, καθήκοντα σε άλλη διεύθυνση.

Αναλυτικά οι αλλαγές:

✱ Ο Γιώργος Κέντρος ανέλαβε τη διεύθυνση Άμεσων Ενισχύσεων.

✱ Η Βιβή Τυχεροπούλου μεταφέρθηκε στη διεύθυνση Εσωτερικών Ελέγχων.

✱ Η Αριστέα Βολιτάκη στη διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης.

✱ Ο Πάνος Θεοδωρόπουλος στη διεύθυνση Πληροφορικής.

✱ Ο Κώστας Κουντούρης στη διεύθυνση Αττικής και Νήσων.

✱ Η Σταυρούλα Κουρμέντζα στους Τεχνικούς Ελέγχους, ενώ στην ίδια διεύθυνση παραμένουν οι Αντώνιος Τασούλης και Φίλιππος Αναστασίου.

Επίσης, το ΔΣ αποφάσισε, μετά από εισήγηση του αντιπροέδρου, Κυριάκου Μπαμπασίδη, να αναθέσει σε ορκωτό λογιστή τον έλεγχο των καταγγελιών που έχουν γίνει για κακοπληρωμές.

Η επόμενη μέρα στον Οργανισμό

Με την παραίτηση του προέδρου του Οργανισμού Β. Σημανδράκου δύο είναι τα σενάρια για την επόμενη ημέρα του Οργανισμού. Το πρώτο αφορά τον ορισμό ενός προσωρινού προέδρου, ο οποίος θα πρέπει να είναι άτομο που δεν σχετίζεται με τη σημερινή διοίκηση.

Το δεύτερο αφορά την ανάθεση χρεών προέδρου στον σημερινό αντιπρόεδρο, Κυριάκο Μπαμπασίδη, όπως ακριβώς είχει συμβεί και κατά το πρόσφατο παρελθόν. Παράλληλα, θα τεθούν σε εφαρμογή οι ρυθμίσεις που προβλέπει ο νέος νόμος για τον ορισμό διοικήσεων των οργανισμών του Δημοσίου, δηλαδή προκύρηξη θέσης, κατάθεση αιτήσεων, συνεντεύξεις κ.λπ., μια διαδικασία που θα διαρκέσει τουλάχιστον έξι μήνες.

Διαβάστε επίσης:

Υπέβαλε την παραίτησή του από πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ ο Βαγγέλης Σημανδράκος