Μεγάλες καταστροφές στα ελαιόδεντρα της Αργολίδας

Ζημιές που σε ορισμένες περιοχές αγγίζουν το 90% των ελαιόδεντρων έχουν υποστεί από την κακοκαιρία οι ελαιοπαραγωγοί της Αργολίδας.

Ο δήμαρχος Ναυπλίου, Δημήτρης Κωστούρος επισκέφτηκε την Πέμπτη 26 Μαϊου τις πληγείσες περιοχές των : Νέου Ροεινού, Προφήτη Ηλία, Νέας Τίρυνθας, Πυργιώτικων, Λευκακίων, Ασίνης, Κάντιας, Παναριτίου, Πουλακίδας, Αμαριανού, Παναγιάς και διαπίστωσε από κοντά, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του, «τις τραγικές επιπτώσεις στη φετινή σοδειά των ελαιοπαραγωγών του δήμου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν κατά την καρπόδεση».

Ο κ. Κωστούρος απηύθυνε έκκληση στους αρμόδιους οργανισμούς να γίνει άμεση καταγραφή των ζημιών και αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών. Όπως επισήμανε,

Όπως επισήμανε, σε πολλές περιοχές η ζημιά φτάνει σε ποσοστό 80% με 90%, με αποτέλεσμα την καταστροφή της φετινής ελαιοπαραγωγής.

«Απαιτείται άμεση καταγραφή των ζημιών, να υποβληθεί αίτημα για παροχή έκτακτης ειδικής ενίσχυσης και να εξεταστεί η δυνατότητα για παροχή ειδικών διευκολύνσεων, ώστε να καταστεί δυνατή η συνέχιση της παραγωγικής τους ικανότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)