Μεγάλες καταστροφές στην δυτική Ελλάδα από την κακοκαιρία (φωτός)

Προβλήματα σε αρκετές περιοχές προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας με κύριο χαρακτηριστικό του τις έντονες βροχοπτώσεις, που πλήττουν από το βράδυ της Κυριακής τη χώρα.

Ξηλώθηκαν στέγες, ξεριζώθηκαν δένδρα και προκλήθηκαν ζημιές σε oxήματα, σπίτια και δημόσια κτίρια, στην πόλη του Αστακού Αιτωλοακαρνανίας. Επι ποδός είναι τώρα ο μηχανισμός του δήμου Ξηρομέρου.

Σύμφωνα με το agrinionews.gr, οι ζημιές αν και εκτεταμένες ήταν ευτυχώς μόνον υλικές, δίχως να έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός.

Το πέρασμα της κακοκαιρίας από τον Αστακό ήταν σφοδρό, όπως μπορεί κανείς να διαπιστώσει από το φωτογραφικό υλικό που έχει αναρτηθεί στα κοινωνικά δίκτυα.
 

Οι νοτιοδυτικοί άνεμοι που επικρατούν στην ατμόσφαιρα ευνοούν την μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων σκόνης από την Αφρική προς τη Μεσόγειο. Παράλληλα η κίνηση του βαρομετρικού χαμηλού προς τα ανατολικά, έχει ως αποτέλεσμα το νέφος της αφρικανικής σκόνης να μεταφέρεται γρήγορα προς τα δυτικά της χώρας μας.

Όπως φαίνεται και στις εικόνες που ακολουθούν, ενώ στις 10:40 το πρωί της Τετάρτης 9/12 το νέφος έφτανε στη θαλάσσια περιοχή νότια της Ιταλίας, στις 13:40 έχει φτάσει στο Ιόνιο. Αποτέλεσμα της συνδυαστικής αυτής κίνησης θα είναι η σταδιακή αύξηση των συγκεντρώσεων ατμοσφαιρικής σκόνης στη χώρα μας.

Το φαινόμενο αναμένεται να έχει σύντομη διάρκεια, αφού τα έως τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr δείχνουν ότι οι συγκεντρώσεις σκόνης θα μειωθούν σημαντικά, από δυτικά προς ανατολικά, έως το βράδυ της Πέμπτης 10/12.

Πηγή: newsbomb.gr