Μείωση της σπατάλης τροφίμων μέσω ενός σαρωτή ποιότητας

Να εξασφαλίσει τη μείωση της σπατάλης τροφίμων σε φρούτα και λαχανικά έχει καταφέρει η ολλανδική εταιρεία OneThird, δημιουργώντας έναν σαρωτή που θα αναλύει την ποιότητα των οπωροκηπευτικών εσωτερικά, προβλέποντας τη διάρκεια ζωής τους στο ράφι.

Ο σαρωτής πρόκειται να κυκλοφορήσει στην αγορά μέχρι το τέλος του 2021. Σύμφωνα με την εταιρεία, η συγκεκριμένη τεχνολογία θα βοηθήσει όλους τους εμπλεκομένους της αγροδιατροφικής αλυσίδας από τους αγρότες να βελτιώσουν τη δουλειά τους και να παρέχουν τρόφιμα με μεγαλύτερη ασφάλεια στο καταναλωτικό κοινό, το οποίο θα γνωρίζει πόση διάρκεια ζωής έχει το προϊόν που αγοράζει, μειώνοντας τη σπατάλη τροφίμων. Χρησιμοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη, ο σαρωτής μετρά την εσωτερική ποιότητα ενός προϊόντος.

Στη συνέχεια, ανεβάζει αυτές τις πληροφορίες σε μία βάση δεδομένων, η οποία περιέχει όλους τους αλγορίθμους σχετικά με τη διάρκεια ζωής του προϊόντος, οι οποίοι ανανεώνονται συνεχώς. Η τεχνολογία σύντομα θα είναι διαθέσιμη ως εφαρμογή στο κινητό τηλέφωνο.