Μελόξιδο με πατέντα από το Κρανίδι

Ermionis-Melissokomia-Kranidiou-mpairaktarisjpg

Ανεξάντλητοι σε ιδέες είναι, όπως φαίνεται, στη μελισσοκομία του Μάκη Μπαϊρακτάρη, αφού μετά από το μέλι που δημιουργήθηκε από χαρούπια, το λεγόμενο χαρουπόμελο, Τώρα είναι η σειρά του μελόξιδου, δηλαδή της παραγωγής ξυδιού από μέλι. Όπως μας εξηγεί ο ίδιος, «προσπαθούσαμε να βγάλουμε ένα νέο προϊόν μέσα από πειραματισμούς και στην πορεία βγήκε ξίδι μέσα από το μέλι της άνοιξης. Μόλις καταλάβαμε τι έγινε, ένα δείγμα στάλθηκε σε διαφορετικά ερευνητικά κέντρα, που θα πιστοποιούσαν ότι πρόκειται για ξίδι που βγήκε από μέλι».

Η πιστοποίηση του προϊόντος έφερε την ανάγκη για νέο εξοπλισμό και νέες κτηριακές εγκαταστάσεις, μαζί με την ανάγκη να υπάρξει άδεια οξοποιίας, που ήταν απαραίτητη για την παραγωγή.

Το μελόξιδο είναι τελείως φυσικό, όπως υποστηρίζουν οι άνθρωποι που το παράγουν, αφού δεν έχει συντηρητικά, δεν έχει χρωστικές και έχει σαν βάση το μέλι, δίνοντας μια διαφορετική γεύση στα φαγητά. Ο Μάκης Μπαϊρακτάρης έχει ήδη κατοχυρώσει την πατέντα για την κατασκευή του προϊόντος, που θεωρείται πλέον μοναδικό και παράλληλα ετοιμάζει και άλλα είδη μελιού. Το μελόξιδο παρουσιάστηκε πρώτη φορά τον Αύγουστο σε τοπική έκθεση στο Πόρτο Χέλι και ήδη βρίσκεται σε ράφια καταστημάτων.

meloxido-mpairaktaris-ermioni