Μεσσηνία: Πρόγραμμα αναδιάρθρωσης συκεώνων εξήγγειλε ο γ.γ. Αγροτικής Πολιτικής

Την ένταξη του προγράμματος αναδιάρθρωσης συκεώνων στο Ταμείο Ανάκαμψης, εξήγγειλε τη Δευτέρα 17 Μαΐου 2021, από τη Μεσσηνία, ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κωνσταντίνος Μπαγινέτας.

Ο κ. Μπαγινέτας επισκέφθηκε χώρους αγροτικής παραγωγής και τυποποιητήρια και συμμετείχε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο. Ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος παρέδωσε στον γ.γ. υπόμνημα για σειρά εγγειοβελτιωτικών έργων που απαιτούνται για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέας στη Μεσσηνία, ενημερώνοντάς τον επίσης για ζητήματα που άπτονται του ΓΟΕΒ Παμίσου, των γεωτρήσεων αλλά και σημαντικών έργων όπως το Φιλιατρινό και το Μιναγιώτικο Φράγμα.

Στη συνάντηση στο Διοικητήριο της Καλαμάτας παραυρέθηκαν ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλλης, η αντιπεριφερειάρχης Άννα Καλογεροπούλου, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αργύρης Μαστοράκης και ο διευθυντής ΔΑΟΚ Μεσσηνίας Κυριάκος Σκούλικας.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη σε τυποποιητήριο πατάτας και ελαιολάδου και ξενάγηση στις εγκαταστάσεις της ΣΥΚΙΚΗΣ και σε θερμοκήπια της Τριφυλίας.

Πηγή: ertnews.gr