Μεταξωτά DIOR made in Σουφλί

Μεγάλη ευκαιρία για την εταιρεία Silk Line και ευρύτερα για το Σουφλί χαρακτηρίζει τη συνεργασία με τον Οίκο Dior για τη συλλογή CRUISE 2022 ο μεταξουργός και ιδιοκτήτης της εταιρείας, Κώστας Μουχταρίδης, με αφορμή την επίδειξη του ιστορικού Οίκου στο Καλλιμάρμαρο.

«Εμείς, σαν εταιρεία, θα κάνουμε τα αδύνατα-δυνατά να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις που έχει ο DIOR για να προχωρήσουμε. Στην παρούσα επίδειξη, ζήτησαν αρχικά κάποια μέτρα υφάσματος για δείγμα, στην πορεία περισσότερα.

Ανταποκριθήκαμε σε μία παρατήρηση για την ποιότητα σε ένα από τα πέντε υφάσματα που φτιάξαμε. Περιμένουμε να μας δώσουν τα τελικά μέτρα και ό,τι άλλο μας ζητήσουν θα το υλοποιήσουμε».

Η σουφλώτικη εταιρεία απέκτησε τεχνογνωσία συνεργαζόμενη επί δεκαετία με την Zeus+Dione. «Στην προετοιμασία μίας καινούργιας κολεξιόν περνάμε αρκετές ώρες στον αργαλειό για την εξέλιξη της ποιότητας και του σχεδίου με τη Δήμητρα Κολοτούρα, δημιουργώντας ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα στην παρουσία του υφάσματος στο εξωτερικό», εξηγεί.

Επαγγελματισμός

Το παραδοσιακό μεταξωτό ύφασμα Σπαθωτό Σουφλίου κέρδισε την εμπιστοσύνη του οίκου DIOR χάρη στην υφή, τα αέρινα χαρακτηριστικά του και το γεγονός ότι οι Σουφλιώτες μεταποιητές σύνδεσαν τη μεταλλική κλωστή με το μετάξι όπως τους ζητήθηκε.

Η Μaria Grazia Chiuri είδε τα υφάσματα στην επίσκεψή της, εντυπωσιάστηκε από τρία υφάσματα και η Silk Line δούλεψε με βάση τις οδηγίες της ομάδας DIOR. Η συνεργασία είναι μια δυναμική διέξοδος στην ύφεση που προκάλεσε η πανδημία στις παραγγελίες, όπως και η αδελφοποίηση του Σουφλίου με την Κινέζικη πόλη Huzhou.

Ο κ. Μουχταρίδης σημειώνει πως είχαν προγραμματίσει ένα ταξίδι για να δουν από κοντά τις τεχνικές των Κινέζων στα υφάσματα αλλά η υγειονομική και οικονομική κρίση δεν επέτρεψαν να υλοποιηθεί.

Επιπλέον, η συνεργασία με τον DIOR θερμαίνει τις σχέσεις Ελλήνων σχεδιαστών με σουφλιώτικες βιοτεχνίες επεξεργασίας μεταξιού.