Μεταξωτές σουφλιώτικες μάσκες στην Ευρώπη

Η μόδα λύγισε, αλλά δεν έσπασε από την COVID-19 και ο… κορωνοϊκός βηματισμός της προσάρμοσε τις μάσκες σε νέα μέτρα και υφές. Ο Οίκος Μεταξωτών Τσιακίρη κατασκευάζει μεταξωτές μάσκες, ελαφριές, κομψές και, κυρίως, ασφαλείς για την προστασία από τη νόσο. Αμερικανοί ερευνητές διαπίστωσαν πως το μετάξι είναι το πιο αποτελεσματικό υλικό για την προστασία από τον κορωνοϊό, φιλτράροντας τα σταγονίδια σχεδόν όσο και οι χειρουργικές μάσκες, ενώ ταυτόχρονα έχει το πλεονέκτημα να απωθεί την υγρασία.

Ο Γεώργιος Τσιακίρης αναφέρει ότι στην αρχή της πανδημίας «κάποιοι πελάτες μάς ζήτησαν να παράγουμε βαμβακερές μάσκες, αλλά εμείς στραφήκαμε στο μετάξι. Στην πορεία, είδαμε επιστημονικές αναφορές που έδιναν προβάδισμα στο μετάξι, όσον αφορά την προστασία από την COVID-19». Οι μάσκες από το Σουφλί πωλούνται στην Ευρώπη μέσα από διάφορα brands, που δραστηριοποιούνται παγκοσμίως. «Κυκλοφορούν προϊόντα επώνυμου Έλληνα σχεδιαστή υπό την παραγωγική διαδικασία της εταιρείας μας», εξηγεί ο κ. Τσιακίρης, χωρίς ν’ αποκαλύπτει ονόματα.

«Το μετάξι Σουφλίου κερδίζει διαρκώς έδαφος, γεγονός ιδιαίτερα ευχάριστο. Παράγουμε μάσκες από μετάξι που είναι φτιαγμένες για να προστατεύουν, αλλά και για να ομορφαίνουν τη ζωή μας», καταλήγει.