Μέτρα στήριξης των κτηνοτρόφων της Λέσβου ζητά η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων

Ενίσχυση των κτηνοτρόφων ζητά η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου, καθώς, όπως τονίζει, η ζήτηση για τα αμνοερίφια είναι συνεχώς μειούμενη, και εκτιμά ότι οι τιμές ενόψει γιορτών θα κυμανθούν σε επίπεδα χειρότερα από κάθε άλλη χρονιά, ενώ ζητά άμεση αποζημίωση όσων κτηνοτρόφων χάσουν τα ζώα τους από καταρροϊκό πυρετό.

Σε ανακοίνωσή της τονίζει: «Το νέο lockdown που επέβαλε η κυβέρνηση για να προλάβει τα χειρότερα απ’ την έξαρση της πανδημίας, αφού δεν έκανε τίποτα το διάστημα που είχε το χρόνο να πάρει μέτρα περιορισμού της διασποράς, έρχεται να πλήξει εκ’ νέου τους κτηνοτρόφους μας.

Η ζήτηση για τα αμνοερίφια είναι συνεχώς μειούμενη και αυτό άρχισε να πιέζει ήδη την τιμή προς τα κάτω. Ενόψει γιορτών οι τιμές θα κυμανθούν στα χειρότερα επίπεδα από κάθε άλλη χρονιά. Οι βιοπαλαιστές – μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι απαιτούμε άμεση στήριξη απ’ τη κυβέρνηση για αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος μας, λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας.

Επίσης απαιτούμε να παρθεί υπουργική απόφαση για άμεση αποζημίωση όσων κτηνοτρόφων χάσουν τα ζώα τους απ’ τον καταρροϊκό πυρετό που μαστίζει ξανά το νησί μας.»

Πηγή: ert.gr