Μετράνε προβλήματα για τα μήλα στην Αρκαδία

Αρνητικός είναι ο απολογισμός για την παραγωγή μήλων στην Αρκαδία, τόσο για τις ποσότητες που διατέθηκαν όσο και για την τελική τιμή του προϊόντος, όπως αυτή διαμορφώθηκε.

Ο υπεύθυνος του εμπορικού τμήματος της Ένωσης Αρκαδίας, Κώστας Ζιάβος, αναφερόμενος στο κλείσιμο της φετινής περιόδου δήλωσε: «Σίγουρα δεν ήταν μία από τις καλύτερες χρονιές. Οι αδιάθετες ποσότητες που υπάρχουν στα ψυγεία έχουν φτάσει τους 220 τόνους. Το εντυπωσιακό είναι ότι αν και δεν υπήρχαν πολλές ποσότητες, η τιμή δεν μεταβλήθηκε σε σχέση με την περασμένη χρονιά και στις λαϊκές αγορές το μήλο πουλιόταν στα 50 λεπτά περίπου. Το ίδιο συνέβη και με τα αποθέματα. Αν και η παραγωγή ήταν μικρότερη τουλάχιστον κατά 30% από πέρσι, τελικά το απόθεμα παρέμεινε το ίδιο.

Σε αυτά τα στοιχεία αξίζει να προστεθεί ότι στη χυμοποίηση οδηγήθηκαν περίπου 800 τόνοι». Οι ποσότητες αυτές είναι τριπλάσιες από την περσινή χρονιά, λόγω των προβλημάτων που υπήρχαν με την χαλαζόπτωση. Στην Ένωση υπάρχει προβληματισμός και για τη συνέχεια, ειδικά μετά τα μέτρα που λήφθηκαν για τις μετακινήσεις των παραγωγών στις λαϊκές εκτός νομού, ενώ πιστεύουν ότι αυτό θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο τη διάθεση της παραγωγής.