Το Massey Ferguson 8S κερδίζει το βραβείο Trator do Ano 2023/2024

Η Massey Ferguson ήταν ο νικητής του βραβείου Trator do Ano 2023/2024 με το MF 8S. Το ίδιο τρακτέρ επιλέχθηκε και στην κατηγορία “Τρακτέρ άνω των 200 ίππων”. Η MF κέρδισε επίσης στην κατηγορία μηχανημάτων έως 100 ίππους με τον ελκυστήρα MF 4707 Cab για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Η ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε την 1η Μαΐου στην Agrishow.

Το τρακτέρ MF 8S.265 τροφοδοτείται από εξακύλινδρο κινητήρα AGCO Power 7,4 λίτρων, την τελευταία λέξη της τεχνολογίας κινητήρων. Φτάνει σε πλήρη ισχύ ακόμη και σε χαμηλές στροφές, όπως στις 1500 στροφές ανά λεπτό, προσφέροντας εξαιρετική οικονομία και αθόρυβη λειτουργία. Το νέο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων Dyna-7 προσφέρει αποτελεσματική λειτουργία με συνολικά 28 ταχύτητες εμπρός και πίσω σε τέσσερα group και επτά ταχύτητες.

Με την αποκλειστική σχεδίαση Protect-U, ο ελκυστήρας διαθέτει απόσταση 24 εκατοστών μεταξύ της καμπίνας και του κινητήρα, απομονώνοντας το εσωτερικό περιβάλλον από το θόρυβο, τη θερμότητα και τους ανεπιθύμητους κραδασμούς. Με επίπεδα θορύβου μόλις 68dB, είναι μία από τις πιο αθόρυβες καμπίνες της αγοράς, καθώς και η πιο άνετη. Με εσωτερικό όγκο 3,4m³, είναι επίσης μία από τις πιο ευρύχωρες.

Ο ελκυστήρας MF 4707 με καμπίνα σχεδιάστηκε για να αυξάνει τις επιδόσεις και την ευελιξία στις υπαίθριες δραστηριότητες. Βασίζεται στον κινητήρα AGCO Power. Ο ηλεκτρονικός κινητήρας διαθέτει turbo και intercooler όπου το καύσιμο καίγεται αποτελεσματικά για εξοικονόμηση καυσίμου έως και 10% ανά εκτάριο. Ένα ακόμα πλεονέκτημα του τρακτέρ MF 4707 Cab είναι η ευελιξία του κιβωτίου ταχυτήτων 12×12 – το μοναδικό στην αγορά σε αυτή την κατηγορία με μηχανική ή ηλεκτροϋδραυλική ρεβέρσα. Το κιβώτιο ταχυτήτων διαθέτει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και είναι πολύ οικονομικό.

Ιδανικό για σιτηρά και κηπευτικά, αυτό το τρακτέρ διαθέτει τον καλύτερο εξοπλισμό στην αγορά. Με την ηλεκτροϋδραυλική ρεβέρσα, είναι δυνατή η πραγματοποίηση αλλαγής ταχυτήτων εμπρός-πίσω με το τρακτέρ εν κινήσει και χωρίς τη χρήση του συμπλέκτη. Αυτό το τρακτέρ έχει ανυψωτική ικανότητα 3.000 kg και παροχή 65 λίτρα ανά λεπτό. Η καμπίνα έχει ορατότητα 360 μοιρών, παρέχοντας βελτιωμένη άνεση και ασφάλεια κατά την εργασία.

Η αξιολόγηση για το βραβείο Trator do Ano πραγματοποιήθηκε από τεχνική επιτροπή αποτελούμενη από καθηγητές με διδακτορικά στον τομέα της γεωργικής μηχανικής από σημαντικά δημόσια πανεπιστήμια της Βραζιλίας, όπως το Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο του Ceará (UFC), το Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο του Mato Grosso (UFMT), το Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο της Santa Maria (UFSM), το Κρατικό Πανεπιστήμιο Paulista (Unesp) του Jaboticabal.