Mητσοτάκης: Εμπαιγμός των αγροτών από την κυβέρνηση

Mητσοτάκης: Εμπαιγμός για τους αγρότες το πολυνομοσχέδιο

Σκληρή κριτική εναντίον της κυβέρνησης για το υπό ψήφιση πολυνομοσχέδιο άσκησε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνοντας ότι, ειδικά για τον αγροτικό κόσμο, οι προωθούμενες ρυθμίσεις συνιστούν εμπαιγμό.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι «μόλις τον Φεβρουάριο ο κ. Τσίπρας τους υποσχέθηκε τα πάντα», ωστόσο «τώρα, καταργεί τον Ο.Γ.Α. και μεταθέτει για το 2031 την καταβολή της εθνικής σύνταξης».

Ισχυρίστηκε, επίσης, ότι «φορολογεί όλες τις βασικές ενισχύσεις καθώς και τις συνδεδεμένες και πράσινες ενισχύσεις».

Αναλυτικά τα βασικά σημεία της ομιλίας του κ. Μητσοτάκη στην ολομέλεια της Βουλής:

«Η Ελλάδα χρειάζεται μείωση της φορολογίας, μείωση δαπανών, δίκαιη κατανομή των βαρών και σταθερό μακροοικονομικό περιβάλλον. Έτσι θα βγει από την κρίση, έτσι θα προσελκύσει επενδύσεις, έτσι θα μειωθεί η ανεργία, έτσι θα οδηγηθεί σε ανάπτυξη», τόνισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της αποψινής συζήτησης στη Βουλή για το ασφαλιστικό – φορολογικό νομοσχέδιο.

Υπογράμμισε, στη συνέχεια, ότι «το νομοσχέδιο που έφερε η Κυβέρνηση αυξάνει φόρους και εισφορές, οδηγώντας με βεβαιότητα σε αύξηση της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής. Τα μέτρα που εισηγείστε είναι η ταφόπλακα κάθε αναπτυξιακής προοπτικής της ελληνικής οικονομίας».

Αναφερόμενος στον κ. Αλέξη Τσίπρα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε: «Κι αν κάτι πληρώνουμε πολύ ακριβά σήμερα είναι η δική σας προσωπική αναξιοπιστία. Ρήτρα αναξιοπιστίας είναι το επιπλέον πακέτο των 3,6 δις ευρώ που μας ζητείται πιεστικά. Ρήτρα προσωπικής σας αναξιοπιστίας. Ρήτρα αναξιοπιστίας της Κυβέρνησής σας. Γι’ αυτό πρέπει να φύγετε το συντομότερο. Για να γλυτώσει η Ελλάδα από αχρείαστα μέτρα που για λογαριασμό σας φορτωνόμαστε όλοι».

Και πρόσθεσε: «Έχει τόσο πολύ υπερβεί κάθε όριο ψέματος και αναξιοπιστίας ο κ. Τσίπρας που μπορεί πλέον να φέρει στη Βουλή οτιδήποτε. Δεν έχει κανένα δισταγμό, κανένα φραγμό. Αρκεί να κρατηθεί στην εξουσία».

«Σύντομα», τόνισε, «δεν θα είστε όχι μόνο ο νεώτερος πρώην πρωθυπουργός που είχε η Ελλάδα, αλλά και ο πλέον απαξιωμένος. Αυτός που θα έχει ταυτιστεί όσο κανένας με τον κυνισμό, τα ψέματα, τον αυταρχισμό, την πολιτική εξαπάτηση».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε ενδεικτικά σε 9 αρνητικές επιπτώσεις του νομοσχεδίου:

1ον. Μειώνει δραστικά τις συντάξεις όσων θα βγουν στη σύνταξη από εδώ και στο εξής.

2ον. Εξοντώνει τους ελεύθερους επαγγελματίες.

3ον. Εμπαίζει τους αγρότες. Μόλις τον Φεβρουάριο ο κ. Τσίπρας τους υποσχέθηκε τα πάντα. Τώρα, καταργεί τον Ο.Γ.Α. και μεταθέτει για το 2031 την καταβολή της εθνικής σύνταξης. Ταυτόχρονα φορολογεί όλες τις βασικές ενισχύσεις καθώς και τις συνδεδεμένες και πράσινες ενισχύσεις.

4ον. Μειώνει τις πραγματικές αποδοχές όλων των εργαζομένων μισθωτών.

5ον. Κόβει το αφορολόγητο. Για τη μεγάλη πλειοψηφία των φορολογουμένων μειώνει το υφιστάμενο αφορολόγητο κατά 909 ευρώ.

6ον. Κοροϊδεύει τους χαμηλόμισθους, εξοντώνει τους συνεπείς φορολογούμενους.

7ον. Φορτώνει στους πολίτες την εισφορά αλληλεγγύης ως μόνιμο φόρο.

8ον. Αυξάνει 12% το φόρο στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Καθιερώνεται ενιαίος συντελεστής 29%, κάτι που σημαίνει ότι καταργείται ο συντελεστής 26% για κέρδη έως 50.000 ευρώ.

9ον. Αυξάνει το φόρο στα μερίσματα.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις ευθύνες που έχουν οι δανειστές μας, επισημαίνοντας ότι «παρακολουθούν τις μεταρρυθμίσεις να σέρνονται και αποδέχονται τελικά ένα πακέτο μέτρων φοροεπιδρομής, το οποίο και οι ίδιοι γνωρίζουν ότι δεν φέρνει τα αναμενόμενα αποτελέσματα».

Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε: «Ο κ. Τσίπρας επενδύει στο διχασμό. Ενεργοποιεί τα πιο βασικά ένστικτα της ελληνικής κοινωνίας. Τροφοδοτεί την οργή, γιατί δεν αντέχει τη δύναμη των επιχειρημάτων. Επαναφέρει με αλλά λόγια το δίλημμα: ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν. Ας τελειώνουμε, λοιπόν, με την πιο ανίκανη και επικίνδυνη Κυβέρνηση που έχει γνωρίσει ο τόπος από τη μεταπολίτευση και μετά».

«Θα ήμουν», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, «ασυγχώρητος αν απέναντι σε μια τόσο επικίνδυνη Κυβέρνηση, δεν έκανα τα πάντα για να οδηγηθούμε στη μόνη λύση, στη μόνη διέξοδο: στις εκλογές, όπου ο λαός γνωρίζοντας την αλήθεια θα αποφασίσει για το μέλλον. Εκλογές για να μπει ένα τέλος στο διασυρμό της χώρας, ένα τέλος στην αδιάκοπη φτωχοποίηση χωρίς καμία προοπτική. Εκλογές για να αποκτήσει η χώρα αξιόπιστη Κυβέρνηση με δικό της σχέδιο. Να συζητά με τους δανειστές με όρους αμοιβαίου σεβασμού και αξιοπιστίας, να πορευτεί μαζί με την κοινωνία το δύσκολο δρόμο που έχουμε μπροστά μας, αλλά με τη σιγουριά της επιτυχίας που θα αφορά όλους τους Έλληνες. Εκλογές για μια ισχυρή Ελλάδα στον πυρήνα της Ευρώπης. Όχι για μια Ελλάδα failed state, εκτεθειμένη στις γεωπολιτικές θύελλες. Έχουν κόστος οι εκλογές; Έχουν. Αλλά είναι πολύ μικρότερο από τον όλεθρο της παραμονής σας».