Μόδα, βαμβάκι και φύση αναδεικνύουν τη μαγεία των λιμνών Ζερέλια στον Αλμυρό

Μαθητές πρωτοστατούν σε ένα πρωτοποριακό προωθητικό βίντεο, που αποτυπώνει την αληθινή ομορφιά και τη μοναδικότητα της περιοχής

Μαθητές του Γυμνασίου και Λυκειακών Τάξεων Ευξεινούπολης, σε συνεργασία με τον Δήμο Αλμυρού, το Δημοτικό Ωδείο και τη διάσημη πιανίστρια Έλενα Ξυδιά, δημιουργούν ένα πρωτοποριακό προωθητικό βίντεο, που αποτυπώνει την αληθινή ομορφιά και τη μοναδικότητα της περιοχής του Αλμυρού και των δίδυμων λιμνών Ζερέλια, που βρίσκονται εκεί.

Πρόκειται για μια ξεχωριστή πρωτοβουλία, η οποία συνδυάζει την αγροτική παραγωγή (σ.σ. δημιουργήθηκε ένα φόρεμα από ακατέργαστο βαμβάκι, σε μια ιστορία γραμμένη με νήματα), την τέχνη (σ.σ. το φόρεμα φορά μια καταξιωμένη πιανίστρια) και τη φύση (σ.σ. το βίντεο γυρίστηκε στις όμορφες λίμνες Ζερέλια).

Φόρεμα μοναδικής ομορφιάς

Αναλυτικότερα, οι μαθητές Ευξεινούπολης Αλμυρού, υπό την επίβλεψη της διευθύντριας και αντιδημάρχου Παιδείας και Πολιτισμού, Μαρίας Σταυραντώνη, εργάστηκαν σκληρά, αφιέρωσαν έναν ολόκληρο μήνα και δημιούργησαν ένα καταπληκτικό κατάλευκο φόρεμα από ακατέργαστο βαμβάκι, χρησιμοποιώντας μόνο τα χέρια τους και τη φαντασία τους.

Χρησιμοποιώντας 200 κιλά ακατέργαστου βαμβακιού σε τσουβάλια, οι μαθητές δημιούργησαν ένα φόρεμα μοναδικής ομορφιάς. Κάθε βελονιά, κάθε ραφή και κάθε στιγμή συνεργασίας αποτελούν μια αναγνώριση της αξίας της αμοιβαίας συνεργασίας, της αγάπης για το περιβάλλον και της προώθησης του τόπου τους.

Υπό τις οδηγίες των αγαπημένων τους καθηγητών και ιδιαίτερα της Παυλίνας Γκαραγκούνη, του σκηνοθέτη Πασχάλη Μάντη, της Έλενας Ξυδιά και του Οίκου Μόδας Vatrima, οι μαθητές συνέβαλαν στην προσπάθεια του δήμου να προβάλει τις ομορφιές της περιοχής. Η δημιουργία τους δεν αποτελεί απλώς ένα ενδυματολογικό αριστούργημα. Είναι η ενσάρκωση της ομαδικής δουλειάς, της αφοσίωσης και της αγάπης για την τέχνη. Μέσα από αυτό το φόρεμα απεικονίζονται η αγάπη και ο σεβασμός προς τη φύση, μια αξία που επιθυμούν να μεταδώσουν με κάθε ευκαιρία.

Διεθνούς φήμης πιανίστρια

Για να αναδείξουν το αριστούργημά τους, οι μαθητές επέλεξαν την τέλεια μούσα. Ο λόγος για την Έλενα Ξυδιά, μια διεθνούς φήμης «ιπτάμενη πιανίστρια», η οποία με την αστείρευτη ενέργεια και την καλλιτεχνική της φύση ενσαρκώνει ιδανικά το πνεύμα του φορέματος.

Με τη συμμετοχή μαθητών της χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου, που συνοδεύουν την Έλενα Ξυδιά με τη βοήθεια των καθηγητριών τους, Φρόσως Γαρδικλή και Μαριάννας Σαμαρτζή, δημιούργησαν ένα βίντεο, στο οποίο αποτυπώνεται η μαγεία της μουσικής και της φύσης, καθώς αναδεικνύονται οι μοναδικές λίμνες Ζερέλια, από τους πιο μυστηριώδεις και κρυμμένους θησαυρούς της ελληνικής φύσης.

«Η μοναδικότητα αυτών των λιμνών απαιτεί την προσοχή μας και την προώθησή τους για να διατηρηθούν και να απολαμβάνονται και από τις μελλοντικές γενιές. Είναι ένας χώρος που αξίζει να ανακαλυφθεί και να προστατευθεί, προσφέροντας μια ανανεωμένη σύνδεση με τη φύση. Ένα μήνυμα αγάπης, αφοσίωσης και ελπίδας για ένα καλύτερο μέλλον. Αυτή η πρωτοβουλία είναι μια ωδή στη νεανική δημιουργικότητα, μια υπενθύμιση ότι η Ελλάδα κρύβει αστείρευτες δυνατότητες και ταλέντα. Είναι μια πρόσκληση για όλους να αγκαλιάσουν το καινούργιο, να στηρίξουν την τέχνη και να αναδείξουν την ομορφιά της φύσης», τονίζει ο δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτριος Εσερίδης.