Μουσείο ποδηλάτου στις Καπναποθήκες Καρδίτσας

Αίτημα του Επιμελητηρίου στο ΥΠΑΑΤ

Επιστολή στο ΥΠΑΑΤ για εκχώρηση ενός μέρους των Καπναποθηκών, για να γίνει ένα μουσείο ποδηλάτου απέστειλε το Επιμελητήριο Καρδίτσας, το οποίο προσανατολίζεται και στην υπογραφή συμφώνου συνεργασίας και με τον Δήμο Καρδίτσας, ώστε να βοηθήσει και αυτός στην ολοκλήρωση του μουσείου.

Αυτό αποφασίστηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου, ενώ οι Καπναποθήκες επελέγησαν γιατί ως περιοχή θεωρείται ενδεδειγμένη, στο να επισκέπτονται τα λεωφορεία πιο εύκολα, προσελκύοντας παρά πολύ κόσμο.

Όπως είναι γνωστό, το ποδήλατο για την Καρδίτσα είναι κομμάτι της παράδοσης και της φυσιογνωμίας της. Ειδικά στον Δήμο Καρδίτσας, το δομημένο δίκτυο των ποδηλατόδρομων έχει μήκος 7.300 μ. στον αστικό ιστό και άλλα 10.500 μέτρα περιαστικό δίκτυο, αποτελούμενο από τον ποδηλατόδρομο που συνδέει την πόλη με το δημοτικό διαμέρισμα του Παλαιοκκλησίου, μήκους 7 χλμ. και τον περιαστικό ποδηλατόδρομο που έχει μήκος 3,5 χλμ. μια διαδρομή κατάλληλη για βόλτες με φίλους και την οικογένεια. Όπως αναφέρει το Επιμελητήριο «η σχέση των κατοίκων της πόλης με το ποδήλατο είναι ιδιαίτερη. Δεν υπάρχει σπίτι χωρίς ποδήλατο και, στις περισσότερες περιπτώσεις, κάθε μέλος της οικογένειας έχει το δικό του.

Μια πρώτη εκτίμηση προσδιορίζει τα ποδήλατα που κυκλοφορούν στην πόλη μεταξύ 15.000 -20.000».