Μπούτας: «Στα μπλόκα ακόμα και 40 χρόνια αν χρειαστεί»

Ηχηρό παρών στους δρόμους της Αθήνας προκειμένου να εκφράσει την οργή του ενάντιο στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο έδωσε πλήθος αγροτών το Σάββατο 7 Μαϊου στο πλαίσιο του μαζικού συλλαλητηρίου που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ και η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων.

Οι αγρότες που  ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων συγκεντρώθηκαν αρχικά στο Ομόνοια και στη συνέχεια η πορεία στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες κόσμου έφτασε έξω από τη Βουλή όπου την Κυριακή 8 Μαϊου πρόκειται να ψηφιστεί το ασφαλιστικό-φορολογικό.

«Στο χωριό μου λένε “είδα, είδα, παραείδα, αλλά τέτοια δεξιοαριστερή κυβερνήση που να υπηρετεί με τέτοιο τρόπο τα συμφέροντα των καπιταλιστών δεν έχω ξαναδεί”» δήλωσε ο αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας προειδοποιώντας ότι αν χρειαστεί θα μείνουμε 40 χρόνια στα μπλόκα. «Καλό θα είναι να το πάρουν πίσω για να μπορέσουν να πάνε σε κανά χωριό οι βουλευτάδες του ΣΥΡΙΖΑ» συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε δήλωσή του τόνισε ότι «σήμερα υλοποιείται το σύνθημα “εργατιά, αγροτιά, μια φωνή, μια γροθιά”».