MycoTechnology: Πιο υγιεινά τρόφιμα με τη βοήθεια των μανιταριών

Η αμερικανική start up Myco Technology «σήκωσε» πρόσφατα 39 εκατ. δολάρια σε χρηματοδοτικό γύρο «Series D», συνεχίζοντας να απολαμβάνει τη στήριξη από επιχειρήσεις – «κολοσσούς», όπως οι Kellogg (μέσω του επενδυτικού της «βραχίονα» eighteen94 Capital), Tyson Foods και Bunge. Στον επενδυτικό γύρο συμμετείχαν, επίσης, οι εταιρείες Greenleaf Foods, SPC, S2G Ventures και Evolution Partners, ενώ συνεισφορά είχαν επίσης οι Rich Products Ventures, Continental Grain, Middleland Capital, Seventure Partners και Cibu Ιnvestments Limited. Η εν λόγω νεοφυής επιχείρηση δημιουργεί λειτουργικά τρόφιμα από μανιτάρια που έχουν υποβληθεί στη διαδικασία της ζύμωσης. Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται σε συνέχεια της ανακοίνωσης άντλησης 30 εκατ. δολαρίων την περσινή χρονιά και ανεβάζει συνολικά τον επενδυτικό «κουμπαρά» της επιχείρησης στα 120 εκατ. δολάρια. Η MycoTechnology υποστηρίζει ότι έχει αναπτύξει ένα συστατικό που ονομάζει «Cleartaste» και αποτελεί παρεμποδιστή για την πικρή γεύση στα τρόφιμα, βοηθώντας τις επιχειρήσεις του κλάδου να ελαττώσουν τη ζάχαρη στα προϊόντα τους, καθώς και τα λίπη και το αλάτι που προσθέτουν ως βελτιωτικά γεύσης.

Η αναπτυσσόμενη start up έχει αναπτύξει, επίσης, ένα πρωτεϊνούχο φυτικό συστατικό που ονομάζει «Puretaste». Όπως δήλωσε ο Alan Hahn, διευθύνων σύμβουλος της CEO MycoTechnology, «δεν καινοτομούμε απλώς για την καινοτομία, δημιουργούμε προϊόντα που επιλύουν τις μεγαλύτερες προκλήσεις στη βιομηχανία τροφίμων, όπως είναι η δημιουργία τροφίμων με υπέροχη γεύση χωρίς επιπλέον ζάχαρη, αλάτι ή λιπαρά και το πράττουμε με βιώσιμο τρόπο».