Να βάλουν πλάτη για το σύσπορο ζητούν από τους εκκοκκιστές οι παραγωγοί

Με βαριά καρδιά ετοιμάζονται να μπουν στα χωράφια τους για τη φετινή συγκομιδή του σύσπορου οι καλλιεργητές, καθώς τα μηνύματα που έρχονται από τη διεθνή αγορά δεν είναι ενθαρρυντικά.

Με το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης να παραμένει, παρά την σημάδια αντίδρασης των προηγούμενων ημερών, εντός του εύρους των 58-62 σεντς/λίμπρα, η διαφαινόμενη αύξηση των αποδόσεων λίγη παρηγοριά προσφέρει στους παραγωγούς. Συν τοις άλλοις, η αύξηση των καλλιεργούμενων εκτάσεων αναμένεται να φέρει και μείωση της συνδεδεμένης για τη σεζόν 2019-20, πλήττοντας περαιτέρω το εισόδημά τους.

Σε αυτό το κλίμα, και με τις πρώτες διαρροές να μιλούν για ένα εύρος τιμών από 38-42 λεπτών/κιλό, δεν είναι λίγοι αυτοί που αντιμετωπίζουν με καχυποψία τον «οδηγό» για τις φετινές παραδόσεις και την αναλογική τιμολόγηση του σύσπορου βάσει της υγρασίας που δημοσιοποίησε την περασμένη εβδομάδα η Διεπαγγελματική Βάμβακος.

Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ στην «Ύπαιθρο Χώρα» που κυκλοφορεί αυτή την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου στα περίπτερα όλης της χώρας.