Νέα αρχή για τον ΓΟΕΒ Αργολίδας, αλλά βουνό τα προβλήματα 12ετίας

Νέο ξεκίνημα με φορτίο τα παλιά προβλήματα που συσσώρευσε ο χρόνος επιχειρεί να κάνει ο ΓΟΕΒ Αργολίδας, που έχει στη σύνθεσή του πέντε δημόσιους υπαλλήλους και δύο αγρότες. Ένας από αυτούς είναι ο Βασίλης Λαλιάτσης, που εκπροσωπεί τον μεγαλύτερο και αρχαιότερο ΤΟΕΒ, Ασίνης Δρεπάνου, μετά την πρώτη σύσκεψη, που είχε να γίνει από το 2011.

«Προτεραιότητά μας πλέον είναι να δούμε πού βρίσκονται τα οικονομικά μας και τι γίνεται με τα χρέη στη ΔΕΗ. Παράλληλα, θα πρέπει να λυθεί το πρόβλημα με το προσωπικό, καθώς οι περισσότεροι αρχίζουν και φεύγουν με σύνταξη και θα μείνουμε με έναν υπάλληλο, ενώ στη χειρότερη περίπτωση χρειαζόμαστε τρεις», τονίζει.

Και συμπληρώνει: «Στις προτεραιότητές μας πρέπει να είναι και η αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπάρχουν στα δίκτυα άρδευσης, αφού ο κεντρικός αγωγός χρειάζεται καθαρισμό, ενώ ο Ανάβαλος είναι στα χάλια του. Όλα αυτά απαιτούν δαπάνες και χρηματοδότηση από την αποκεντρωμένη διοίκηση».

Όπως υπογραμμίζει, «βασικό στοιχείο για την εξέλιξη του ΓΟΕΒ Αργολίδας είναι και τα αποτελέσματα των ελέγχων των ορκωτών λογιστών, που μέχρι τώρα για τα τρία πρώτα έτη δεν έχουν βρει κανένα λάθος. Περιμένουμε ενημέρωση, ενώ εξελίσσεται ο έλεγχος και για τα υπόλοιπα χρόνια». Η αδράνεια του ΓΟΕΒ από το 2011 έχει ήδη μια σειρά προβλημάτων και ένα από αυτά θα είναι η αναπροσαρμογή στο κοστολόγιο του ρεύματος, αφού δεν έχει γίνει καμία αύξηση στο ρεύμα από το 2008!

Δύσκολη περίοδος

Από την πλευρά του, το μέλος του ΓΟΕΒ και πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ήρας-Κουρτακίου, Γιώργος Πλατής, επισημαίνει: «Εκπροσωπώντας τους αγρότες της περιοχής, σε μια δύσκολη χρονικά συγκυρία με τη συνεχιζόμενη ανομβρία, αλλά και την άνοδο των τιμών στην ενέργεια, συμμετέχω ως εκλεγμένος εκπρόσωπος από τους ΤΟΕΒ της Αργολίδας στη πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ του ΓΟΕΒ Αργοναυπλίας μετά από δέκα χρόνια.

Δρομολογείται από το ΔΣ άμεσα η είσπραξη των απαιτήσεων, προκειμένου να καλυφθούν οι υποχρεώσεις του ΓΟΕΒ. Θα πρέπει να επισημάνω ότι με οικονομική μελέτη θα προσδιοριστεί η τιμή ανά κυβικό μέτρο νερού που θα χρεώνει πλέον ο ΓΟΕΒ, βάσει των νέων διαμορφωμένων δεδομένων.

Παράλληλα, πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι τα διαδικαστικά θέματα λειτουργίας του ΓΟΕΒ επιλύονται. Η ενεργοποίηση επιτέλους του ΔΣ ελπίζουμε να λύσει προβλήματα και να δρομολογήσει την ενεργειακή υποστήριξη, μέσω ΑΕΠ, στην άρδευση της Αργολίδας»