«Νέα Γεωργία Νέα Γενιά»: Ολοκληρώθηκαν τα 6 TrophyΤροφή Meet-Ups για το 2024

Έμφαση στη διασύνδεση των πανεπιστημιακών κοινοτήτων με την αγορά και τις εταιρίες του κλάδου της αγροδιατροφής

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος των TrophyΤροφή MeetUps για το 2024 εντός 6 διαφορετικών πανεπιστημίων σε όλη την Ελλάδα, βάζοντας στο επίκεντρο τη διασύνδεση των πανεπιστημιακών κοινοτήτων με την αγορά και τις εταιρίες του κλάδου της αγροδιατροφής. Με ενδιαφέροντα panel συζητήσεων και εργαστήρια δημιουργίας ομάδων και παραγωγής ιδεών τα TrophyΤροφή MeetUps επενδύουν στην ανάπτυξη και ενίσχυση του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας αγροδιατροφής, αναδεικνύοντας και επιβραβεύοντας νέες και καινοτόμες ιδέες νέων από όλη την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, σε κάθε TrophyΤροφή Meet-Up θα προκύπτει μία νικήτρια ομάδα και οι συνολικά 9 νικήτριες ομάδες με τις ιδέες τους θα διαγωνισθούν με ανοιχτή ψηφοφορία, για την καλύτερη επιχειρηματική ιδέα του 2024.

TrophyΤροφή MeetUps (Μάρτιος – Μάιος 2024)

1ο TrophyΤροφή Meetup

6 Μαρτίου 2024 – «Αγροδιατροφική Ανάπτυξη και Αειφορία: Η επόμενη ημέρα του κλάδου» στο επιμελητήριο Καβάλας, σε συνδιοργάνωση με το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος και με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Καβάλας.  

2ο TrophyΤροφή Meetup

18 Απριλίου 2024 – «Το E-commerce στην Καινοτομία των Τροφίμων» στο Perrotis College, Θεσσαλονίκη, σε συνδιοργάνωση με την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή και το Perrotis College.

3ο TrophyΤροφή Meetup

16 Μαΐου 2024 – «Η τεχνολογική καινοτομία στον κλάδο των Agrologistics» στο Τμήμα Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας (ΔΙΠΑΕ), Κατερίνη, σε συνδιοργάνωση με το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος.

4ο TrophyΤροφή Meetup

27 Μαΐου 2024 – «Σύγχρονες τάσεις και προκλήσεις στον κλάδο της Αγροδιατροφής» στο ΚΕ.ΔΕ.Α. Α.Π.Θ., Θεσσαλονίκη, σε συνδιοργάνωση με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το ΚΕΑΓΡΟ, το Technology Transfer AUTH και το WALK AUTH INNOVATION ACCELERATOR, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

5ο TrophyΤροφή Meetup

30 Μαΐου 2024 – «Καινοτομία στον κλάδο της Εφοδιαστικής Αλυσίδας στη Γαλάζια και Πράσινη Οικονομία» στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Αθήνα, σε συνδιοργάνωση με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και την εταιρία BREAK EVEN Consulting. Σημείο αναφοράς του συγκεκριμένου Meet up, ήταν η παρουσίαση δύο Διαγωνισμών Καινοτομίας, το Innovate East και το Blue Growth Piraeus, με θεματικές την Πράσινη και Γαλάζια Οικονομία. Οι διαγωνισμοί αυτοί δίνουν την δυνατότητα σε φοιτητές/τριες, απόφοιτους, νέους ερευνητές/τριες και διδάκτορες/ισσες να προτείνουν βιώσιμες και καινοτόμες ιδέες που θα συμβάλουν τόσο στην ανάπτυξη του εκάστοτε κλάδου όσο και στην επίλυση σύγχρονων προκλήσεων που απασχολούν την τοπική κοινωνία.

6ο TrophyΤροφή Meetup

30 Μαΐου 2024- «Σύγχρονες προκλήσεις στην παραγωγή τροφίμων» στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, Κοζάνη, σε συνδιοργάνωση με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και τη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Tα TrophyΤροφή Meet-Ups υλοποιούνται από τον οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Χορηγοί του προγράμματος είναι οι εταιρίες BASF, DS Smith, BREAK EVEN Consulting και Bayer. Υποστηρικτές του προγράμματος είναι το envOlve entrepreneurship, το efood, το Κέντρο Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος (ΚΕΜΕΛ) και η Μπύρα Νήσος.

Τα TrophyΤροφή MeetUps πραγματοποιούνται σε συνδιοργάνωση με την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή και το Perrotis College, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το ΚΕΑΓΡΟ ΑΠΘ, το Technology Transfer AUTH και το WALK AUTH INNOVATION ACCELERATOR, το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά διοργανώνει το TrophyΤροφή από το 2019, έχοντας συνεργαστεί με τα περισσότερα πανεπιστήμια, ερευνητικά ιδρύματα, πολυεθνικές εταιρείες και VCs. Μέχρι σήμερα, μέσω του εγχειρήματος, έχουν υποστηριχθεί 122 νεοφυείς επιχειρήσεις, ενώ οι συνολικά 16 συμμετέχοντες που διακρίθηκαν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας έχουν μοιραστεί χρηματικά έπαθλα συνολικού ύψους 100.000€. Παράλληλα, έχουν λάβει συμβουλευτική υποστήριξη και την απαραίτητη δικτύωση στην Ελλάδα και το εξωτερικό για την ανάπτυξη εμπορικών και επιχειρηματικών λύσεων που στοχεύουν στην αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων στον αγροδιατροφικό τομέα.

Τα αποτελέσματα των δράσεων του TrophyΤροφή για το 2024 θα παρουσιαστούν σε μία τελική εκδήλωση, γιορτή της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας στην αγροδιατροφή.

Περισσότερες πληροφορίες για το TrophyΤροφή 2024 μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

Ιδρυτικός Δωρητής του οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).