Νέα σειρά βιοδιεγερτών ΥaraAmplix

Με έμπνευση από τη λέξη amplify, που σημαίνει «ενισχύω», η Yara επαναπροσδιορίζει τους βιοδιεγέρτες

του Κώστα Τρυφωνόπουλου, Biologicals Sales Manager, Yara Ελλάς

Καθώς ο παγκόσμιος πληθυσμός αυξάνεται και προβλέπεται να φτάσει τα 9,7 δισ. μέχρι το 2050, η κάλυψη της παγκόσμιας ζήτησης τροφίμων είναι μια πρόκληση στην οποία η Yara ανταποκρίνεται μέσω της καινοτομίας. Μέρος της λύσης για την κάλυψη αυτής της αυξανόμενης ζήτησης είναι η εφαρμογή βιοδιεγερτών μέσω ενός ισορροπημένου προγράμματος θρέψης στις καλλιέργειες. Οι βιοδιεγέρτες βελτιώνουν την ανθεκτικότητα των φυτών στο αβιοτικό στρες, την αποδοτικότητα της χρήσης των θρεπτικών στοιχείων, τη βελτίωση της ποιότητας και την αύξηση της ποσότητας παραγωγής των καλλιεργειών.

Οι βιοδιεγέρτες YaraAmplix αποτελούν ζωτικής σημασίας λύση για την αναγεννητική γεωργία και για ένα ανθεκτικό σύστημα παραγωγής αγροτικών προϊόντων

Η σειρά YaraAmplix περιλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο βιοδιεγερτών της Yara, που έχει σχεδιαστεί για να αλλάξει τα δεδομένα στη δύσκολη και απαιτητική κατηγορία των βιοδιεγερτών. Τα YaraAmplix βελτιώνουν τον δείκτη αποδοτικότητας της χρήσης θρεπτικών στοιχείων, υποστηρίζουν την υγεία του εδάφους, ενισχύουν την ανθεκτικότητα των φυτών, ώστε να προσαρμόζονται στις μεταβαλλόμενες κλιματικές συνθήκες και να αυξάνουν την απόδοση των καλλιεργειών.

Οι βιοδιεγέρτες YaraAmplix αποτελούν ζωτικής σημασίας λύση για την αναγεννητική γεωργία και για ένα ανθεκτικό σύστημα παραγωγής αγροτικών προϊόντων. Αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της εξελισσόμενης φιλοδοξίας της Yara για «να αναπτύξουμε ένα διατροφικό μέλλον με θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα», που δείχνει ότι ο μετασχηματισμός της γεωργίας βρίσκεται στον πυρήνα των δραστηριοτήτων της. Η παραγωγή τροφίμων και αγροτικών προϊόντων εδώ και χρόνια θέτει πίεση στα όρια του πλανήτη και θα πρέπει να κινηθούμε προς λύσεις θετικές για τη φύση, ώστε να εξασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα της αγροτικής παραγωγής.

Τι είναι, όμως, οι βιοδιεγέρτες;

Οι βιοδιεγέρτες των φυτών είναι προϊόντα που περιέχουν ουσίες ή/και μικροοργανισμούς, η λειτουργία των οποίων είναι να διεγείρουν τις φυσιολογικές διεργασίες των φυτών όταν εφαρμόζονται στα φυτά ή στη ριζόσφαιρα, ανεξάρτητα από το θρεπτικό τους περιεχόμενο. Βελτιώνουν την απορρόφηση και την αποδοτικότητα των θρεπτικών στοιχείων, την αντοχή στο αβιοτικό στρες, την απόδοση και την ποιότητα παραγωγής. (Πηγή: IFA)

Το χαρτοφυλάκιο YaraAmplix

YaraAmplix OPTITRAC: Ενισχύει την άνθιση και την καρπόδεση.

YaraAmplix ACTISIL: Βελτιώνει τη διατηρησιμότητα των καρπών πριν και μετά τη συγκομιδή (long shelf-life).

YaraAmplix OPTIMARIS: Προωθεί την ευρωστία του φυτού και βελτιώνει το μέγεθος των καρπών.

YaraAmplix OPTINUE: Προωθεί την ανάπτυξη του ριζικού συστήματος και ενισχύει την απορρόφηση των θρεπτικών στοιχείων από το φυτό, βελτιώνοντας τη δομή της ριζόσφαιρας, ιδίως σε προβληματικά εδάφη.

YaraAmplix OPTIVI: Προωθεί την ανάπτυξη του φυτού στα κρίσιμα βλαστικά στάδια, αυξάνοντας σημαντικά τα επίπεδα παραγωγής.

Σύντομα, το χαρτοφυλάκιο των βιοδιεγερτών YaraAmplix θα εμπλουτιστεί με νέας γενιάς βιοδιεγέρτες, που κάνουν τη Yara ηγέτιδα και σε αυτή την κατηγορία προϊόντων.

Ενισχύοντας το φυσικό δυναμικό των φυτών σε αρμονία με τη φύση

Μειώνοντας τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής

Προσαρμόζοντας τη γεωργική πρακτική στις μεταβαλλόμενες κλιματικές συνθήκες, ενισχύουμε την αντοχή των φυτών στο αβιοτικό στρες, με αποτέλεσμα βελτιωμένες αποδόσεις των καλλιεργειών.

Βελτιστοποιώντας τη χρήση των πόρων
Αυξάνοντας την αποδοτικότητα χρήσης θρεπτικών στοιχείων, μειώνουμε τις απώλειες θρεπτικών στοιχείων τους προς το περιβάλλον και βελτιστοποιούμε τη χρήση λιπασμάτων.

Βελτιώνοντας την υγεία του εδάφους
Βελτιώνουν την υγεία και τη γονιμότητα των εδαφών, επηρεάζοντας θετικά την αποκατάστασή τους και την αποδοτικότητα της χρήσης του νερού.

Βελτιώνοντας τη βιοποικιλότητα
Βελτιώνουν τη βιοποικιλότητα του εδάφους, δημιουργώντας ευνοϊκές συνθήκες για τους μικροοργανισμούς, ενισχύοντας τη μικροβιακή δραστηριότητα.

Διαφυλάσσοντας την ευημερία των αγροτών
Βελτιώνουν την ποιότητα των καλλιεργειών, συμβάλλοντας σε πιο ζωηρά και υγιή φυτά, οδηγώντας σε βελτιωμένη ποιότητα και ποσότητα απόδοσης των καλλιεργειών, με μικρότερη σπατάλη τροφίμων.