Αυτό το άρθρο είναι 96 μηνών

Νέα σειρά προϊόντων για υψηλές αποδόσεις λανσάρει η Eυρωφάρμ

08.07.2016
4' διάβασμα
nea-seira-proionton-gia-ypsiles-apodoseis-lansarei-i-eyrofarm-41269

Μια νέα γκάμα προϊόντων που έχουν ως στόχο να καλύψουν βασικά κενά της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας λανσάρει, στο πλαίσιο της συνεχούς ανάπτυξής του, ο ελληνικός όμιλος εταιρειών Eυρωφάρμ (Eυρωφαρμ- Fresh Farm- ΕΛΒΙΖ- Novacert- Vitro)

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «μέσα από μία σειρά συνεργασιών με κορυφαίους οίκους του εξωτερικού (MAΪSADOUR, DANESPO, SEMFOR, JOUFFRAY DRILLAUD κ.ά.), τα νέα εργαλεία στα χέρια των Ελλήνων παραγωγών δίνουν ώθηση και δυναμική στις καλλιέργειες».

Υβρίδιο Triticale HYTPRIME

Το Τριτικάλε HYTPRIME είναι το μοναδικό υβρίδιο του συγκεκριμένου είδους στην ελληνική αγορά, το οποίο καλλιεργείται για τη λήψη ενσιρώματος. Τα ως τώρα αποτελέσματα της συγκομιδής δικαιώνουν την επιλογή των παραγωγών! Με θεαματική απόδοση, τόσο σε ποσοτικό (άνω των 2,2 τόνων/στρέμμα) αλλά κυρίως σε ποιοτικό επίπεδο (επίπεδα πρωτεϊνών, θρεπτική αξία), οι κτηνοτρόφοι που καλλιεργούν το υβρίδιο, από την Ροδόπη ως την Κεντρική Μακεδονία και την Λάρισα εκφράζουν τη μεγάλη ικανοποίησή τους. Επόμενος στόχος είναι η παγιοποίηση των αποτελεσμάτων σε σταθερή και πολυετή βάση.

Εμβολιαστές ενσιρωμάτων καλαμποκιού – μηδικής

Η ενσίρωση καλαμποκιού είναι μία δημοφιλής ζωοτροφή για τα μηρυκαστικά ζώα, η οποία είναι πλούσια σε ενέργεια, πεπτικότητα και προσαρμόζεται εύκολα στη διατροφή τους. Η ΕΥΡΩΦΑΡΜ ΑΕ για την υψηλή ποιότητα, και ποσότητα ενσιρώματος επικεντρώνεται σε υβρίδια καλαμποκιού που παράγουν άριστη ποιότητα ενσιρώματος, ενώ για την σωστή συντήρηση και αύξηση της ποιότητας των ενσιρωμάτων, παρέχει στους γεωργοκτηνοτρόφους, τους νέας γενιάς εμβολιαστες NUTRI GOAL της JD.

Η μηδική είναι φυτό ψυχανθές, με συνέπεια το χόρτο της να ενσιρώνεται δυσκολότερα σε σχέση με τον αραβόσιτο, λόγω της υψηλής του περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες και τη χαμηλή περιεκτικότητά του σε σάκχαρα. Η μηδική θερίζεται στο μπουμπούκιασμα της καλλιέργειας. Σε αυτό το στάδιο, η πρωτεΐνη της είναι σε πολύ υψηλή, 20-22% στην ξηρά ουσία, αφού καθυστέρηση της κοπής μειώνει τις πρωτεΐνες και αυξάνει την κυτταρίνη, με συνέπεια να υποβαθμίζεται η ποιότητα του ενσιρώματος.

Οι εμβολιαστές εγγυώνται τη διατήρηση του ενσιρώματος, την αποθήκευση των θρεπτικών συστατικών της καλλιέργειας και την ελαχιστοποίηση των απωλειών, από τη συγκομιδή μέχρι τη διατροφή!

Ποικιλία πατάτας CIMEGA

H Cimega είναι η νέα ποικιλία για την αγορά της νωπής πατάτας, στην Νότια Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική όπως επίσης και σε χώρες της Β. Ευρώπης. Έχει υψηλή παραγωγή με πολύ ωραίο φλοιό και με χρώμα σάρκας ανοιχτό κίτρινο. Πρόκειται για μια βελτιωμένη Spunta αλλά με  καλύτερα εμπορικά χαρακτηριστικά, μεγαλύτερη παραγωγή και καλύτερη αντίσταση στις ασθένειες.

Τα βασικά της χαρακτηριστικά, που της δίνουν μεγάλα εμπορικά πλεονεκτήματα έναντι άλλων ποικιλιών, είναι το πολύ μεγάλο δυναμικό παραγωγής, τα εξαιρετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά, ο μακρύς λήθαργος που συνεπάγεται καλύτερη συντήρηση της παραγωγής και η ομοιομορφία των κονδύλων (ελάχιστη “σκάρτη” πατάτα στη συγκομιδή). Πολύ μεγάλο εμπορικό πλεονέκτημα.

Υβρίδια καλαμποκιού

Η ΕΥΡΩΦΑΡΜ ενδυναμώνει τη συνεργασία της με τον γαλλικό κολοσσό MAÏSADOUR και προσφέρει λύσεις νέας τεχνολογίας προς όφελος των παραγωγών. Οι υψηλές αποδόσεις και η ποιότητα των προϊόντων αποτελούν εγγύηση για τον Έλληνα παραγωγό που εμπιστεύεται την MAÏSADOUR. Η ΕΥΡΩΦΑΡΜ και το δίκτυο συνεργατών της, διαθέτουν τα πλέον καταξιωμένα υβρίδια της αγοράς ΜAS 78T, MAS 70F, MAS 74G, MAS 68K, MAS 56A, MAS 56E, MAS 59P που εξασφαλίζουν εγγυημένες αποδόσεις τόσο για ενσίρωση όσο και για σπυρί.

ΓΡΑΦΕΙ: