• Η νέα σειρά θεριζοαλωνιστικών μηχανών τριών μοντέλων Axial-Flow 150 αντικαθιστά την σειρά 140.
  • Τα μοντέλα αποκτούν κινητήρες σύμφωνους με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς εκπομπών ρύπων Φάσης 5, νέο στυλ, περισσότερες επιλογές εμπρόσθιων ελαστικών.
  • Επιλογή αναβατορίου μεγαλύτερης απόδοσης για τα μοντέλα της σειράς Axial-Flow 250.
  • Επιλογές μαχαιριών που τώρα περιλαμβάνουν μοντέλα 8,5m για τις σειρές Axial-Flow 140/150 και 7250 για τους χειριστές που εφαρμόζουν στα χωράφια τους το σύστημα “Controlled traffic” στα 8m.

 

Η σειρά θεριζοαλωνιστικών μηχανών Axial-Flow 140 της Case IH που απευθυνόταν σε μεσαίες φάρμες και επαγγελματίες, γίνεται σειρά Axial-Flow 150, με αναβαθμισμένους κινητήρες που πληρούν τα ευρωπαϊκά πρότυπα εκπομπών ρύπων Φάσης 5.

Ως ειδικός στο σύγχρονο σχεδιασμό θεριζοαλωνιστικών που ωστόσο χρησιμοποιεί απλές, δοκιμασμένες ιδέες, η Case IH δεν εξυπηρετεί μόνο τους πελάτες μεγάλων εκμεταλλεύσεων και επαγγελματίες αλωνιστές.

Οι αρχές των θεριζοαλωνιστικών Axial-Flow λειτουργούν εξίσου καλά στα μεσαία και στα μεγάλα μοντέλα μας, παράγοντας καθαρό καρπό με ελάχιστες απώλειες σε όλα τα είδη των καλλιεργειών συγκομιδής. Παράλληλα, η απλότητά τους βοηθά στη συντήρηση και την αξιοπιστία, χαρακτηριστικά που είναι εξίσου σημαντικά τόσο για τις μικρότερες όσο και για τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις.

Η Case IH παραμένει μοναδική στον αποκλειστικό σχεδιασμό μονού ρότορα χωρίς να προηγείται τρόμπα και κόφα, επειδή πιστεύουμε ότι η απλότητα αυτής της διαμόρφωσης είναι ο καλύτερος τρόπος για την επίτευξη αξιόπιστης, υψηλής απόδοσης, χαμηλού κόστους συγκομιδής – και με ελάχιστο χρόνο για να ρυθμίσετε τη μηχανή από καλλιέργεια σε καλλιέργεια.  Το επίτευγμα αυτό δεν επηρεάζεται από τον αριθμό των διαφορετικών τύπων καλλιέργειας.

Το νέο για τις θεριζοαλωνιστικές μηχανές Axial-Flow 5150, 6150 και 7150, είναι οι κινητήρες από την FPT Industrial οι οποίοι πληρούν τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς εκπομπών ρύπων Φάσης 5, με ονομαστική ισχύ (κατά ECE 120) 278, 333 και 380hp. Στο μοντέλο 7150, η ιπποδύναμη έχει αυξηθεί τόσο στις ονομαστικές στροφές όσο και στις μέγιστες στροφές λειτουργίας κατά 11hp σε 460hp, σε σύγκριση με το 7140 που αντικαθιστά και επιτρέπει τόσο την επιπλέον ημερήσια απόδοση κατά την εκφόρτωση όσο και μια πιο σταθερή ταχύτητα συγκομιδής, για την επίτευξη υψηλότερης παραγωγικότητας σε ποικίλες συνθήκες καλλιέργειας. Οι κινητήρες χρησιμοποιούν το πατενταρισμένο σύστημα της FPT, Hi-eSCR για επεξεργασία των καυσαερίων με επιλεκτική καταλυτική μείωση που δεν έχει επιπτώσεις στην κατανάλωση καυσίμου ή την ιπποδύναμη. Το φίλτρο σωματιδίων πετρελαίου απαιτεί μόνο περιστασιακή συντήρηση/καθαρισμό, που συμβαίνει αυτόματα, αλλά μπορεί να αναβληθεί για να γίνει σε ένα διάλειμμα  ή τις βροχερές ημέρες, με αποτέλεσμα να μην παρεμβαίνει στην πρόοδο της συγκομιδής. Αν απαιτείται καθαρισμός κατά τη διάρκεια της συγκομιδής, δίδεται επαρκής προειδοποίηση στον χειριστή, που είναι σε θέση να αναβάλει τη διαδικασία και να συνεχίσει τη συγκομιδή μέχρι να βρεθεί ο κατάλληλος χρόνος.

Σε μια αναβάθμιση από τα προηγούμενα μοντέλα της σειράς 140, η νέα σειρά θεριζοαλωνιστικών Axial-Flow 150 μπορεί να προσφερθεί με ελαστικά IF800/65 R32 για την ελαχιστοποίηση της συμπίεσης του εδάφους, μέσω της κατανομής του βάρους της θεριζοαλωνιστικής σε μια ευρύτερη περιοχή. Τα μοντέλα της σειράς θεριζοαλωνιστικών Axial-Flow 150 με αυτή την επιλογή έχουν συνολικό πλάτος που δεν υπερβαίνει τα 3,5 m που τους επιτρέπει να ταξιδεύουν εύκολα και με ασφάλεια σε στενούς δρόμους.

Για να διασφαλιστεί ότι ούτε η απόδοση ούτε η ασφάλεια διακυβεύονται όταν εργάζεστε τη νύχτα, τόσο η σειρά 150 όσο και η σειρά 250 Axial-Flow μπορεί τώρα να έχει ένα σύστημα φωτισμού LED με μεγάλη εμβέλεια και φώτα εύρεσης γραμμής, για την εξασφάλιση ασφαλέστερης συγκομιδής και βελτιωμένων ελιγμών στο κεφαλάρι.

Ενημερωμένες εκδόσεις για μοντέλα της σειράς Axial-Flow 250

Το νέο χαρακτηριστικό της σειράς Axial-Flow 250 που παρουσιάστηκε το περασμένο καλοκαίρι είναι η επιλογή τροφοδότη/αναβατορίου υψηλής απόδοσης, επιτρέποντας τον θερισμό με μεγάλα μαχαίρια. Το νέο αναβατόριο απόδοσης 6.000 κιλών συμπληρώνεται από μιας βαριάς κατασκευής κίνηση του μαχαιριού για να διασφαλιστεί ότι ακόμα και ένα μαχαίρι καλαμποκιού με 18 σειρές μπορεί να πάρει κίνηση με ευκολία.

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά που παρουσιάστηκαν στη σειρά θεριζοαλωνιστικών Axial-Flow 250, ήταν ο αυτοματισμός AFS Harvest Command™, που βοηθά τον χειριστή να επιτύχει ένα επιθυμητό αποτέλεσμα από τη μηχανή, επιλέγοντας μια προτίμηση, όπως ένα συγκεκριμένο επίπεδο απωλειών, ποιότητα καρπών, σταθερό τάισμα ή μέγιστη απόδοση και η μηχανή στη συνέχεια αυτόματα κάνει τις απαιτούμενες ρυθμίσεις για να επιτύχει το στόχο. Τα μοντέλα της σειράς Axial-Flow 250 με τον αυτοματισμό AFS Harvest Command τώρα ωφελούνται από βελτιωμένες αρχικές ρυθμίσεις που βοηθούν τη μηχανή να βρει πιο γρήγορα τις ιδανικές ρυθμίσεις αυτοματισμού για να επιτύχει τον επιθυμητό στόχο του χειριστή κατά την έναρξη της εργασίας. Αυτό ενισχύει τον ρυθμό εργασίας από την άποψη του τονάζ ανά ώρα σε όλο το χωράφι.

Περαιτέρω βελτιώσεις για τη σειρά Axial-Flow 250 περιλαμβάνουν μια απλούστερη ρύθμιση ευθυγράμμισης της ελαστικής ερπύστριας που γίνεται ευκολότερα και πιο γρήγορα, αν ο χειριστής χρειάζεται να τεντώσει τις ερπύστριες.

Οι παρουσιάσεις μαχαιριών σιτηρών περιλαμβάνουν μοντέλα 8,5m 

Με πλάτος εργασίας 8,53 m (28ft) για να ταιριάξει με σύστημα “Controlled traffic” 8m, η Case IH έχει προσθέσει ένα νέο μοντέλο στη σειρά μαχαιριών για σιτηρά Varicut 3050 με κοχλία, σχεδιασμένο για χρήση στις σειρές θεριζοαλωνιστικών Axial-Flow 140 και τη νέα σειρά Axial-Flow 150 καθώς επίσης και στο μοντέλο Axial-Flow 7250. Στην περίπτωση των σειρών Axial-Flow 140/150, αυτό προσφέρει περισσότερες επιδόσεις σε περιπτώσεις όπου η εναλλακτική λύση 7,5m θεωρείται ελαφρώς πολύ μικρή.

Εξοπλισμένο με τα ίδια χαρακτηριστικά με τα καθιερωμένα μοντέλα της σειράς Varicut, το νέο μαχαίρι χρησιμοποιεί μία εκτεταμένη έκδοση του πλαισίου από το υπάρχον μοντέλο 7,5m για την ελαχιστοποίηση του βάρους. Η ανέμη και ο κοχλίας, ωστόσο προέρχονται από το μεγαλύτερο μαχαίρι 9,15m Varicut, για να παρέχει τη σταθερότητα που απαιτείται για συγκομιδή υψηλής απόδοσης σε πυκνές καλλιέργειες. Με βάρος ανά μέτρο 323kg, ωστόσο, η πυκνότητα βάρους του νέου μοντέλου είναι πολύ πιο κοντά σε εκείνη των μικρότερων μαχαιριών από ότι στα μεγαλύτερα, προσφέροντας στη θεριζοαλωνιστική σταθερότητα και ελαχιστοποίηση της επιζήμιας συμπίεσης του εδάφους.

Περαιτέρω αλλαγές στις σειρές μαχαιριών σιταριού όλων των μεγεθών για τις θεριζοαλωνιστικές μηχανές Axial-Flow της Case IH, περιλαμβάνουν ένα νέο σχεδιασμό των δακτύλων, με μεγαλύτερη ανύψωση, για βελτιωμένη ανύψωση των πλαγιασμένων φυτών πάνω και μακριά από την επιφάνεια του εδάφους και μια ακόμη μεγαλύτερη μείωση των απωλειών.