Ανησυχία για το νέο κρούσμα τριστέτσας στη Λακωνία

Στα σκαριά νέο ελληνικό... όπλο κατά της Τριστέτσας των εσπεριδοειδών
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Ανησυχία προκάλεσε το νέο κρούσμα του ιού της τριστέτσας που εντοπίστηκε στην περιοχή της Απιδιάς, με αποτέλεσμα να παρέμβει αμέσως η αντιπεριφερειάρχης, Αδαμαντία Τζανετέα, και να προχωρήσει στη λήψη απόφασης για οριοθέτηση ζωνών από την αρχική εστία.

Στα σκαριά νέο ελληνικό… όπλο κατά της Τριστέτσας των εσπεριδοειδών

-Διαφήμιση-
Corteva agriculture

Ο προϊστάμενος του Τμήματος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου, Μιχάλης Θεοφιλάκος, αναφερόμενος στην κατάσταση που δημιουργήθηκε, μας επεσήμανε ότι «από το 2011 που έκανε την εμφάνισή της η τριστέτσα, τα κρούσματα σε χωράφια δεν ξεπερνάνε τα 10 και το φαινόμενο έχει περιοριστεί, ενώ στα φυτώρια της Λακωνίας, όπου υπήρξε πρόβλημα, και τις τέσσερις φορές καταστράφηκε όλη η παρτίδα. Η προσπάθειά μας επικεντρώνεται στην ενημέρωση των παραγωγών, τόσο για τα φυτοϋγειονομικά διαβατήρια όσο και συνολικότερα για τον ιό, αλλά ακόμα υπάρχει κόσμος που δεν κατανοεί το μέγεθος του κινδύνου».

Ενδιαφέρον είναι ότι τα κρούσματα στη Λακωνία εντοπίζονται σε συγκεκριμένες περιοχές, Περιστέρι και Απιδιά. Προς το παρόν, δεν υπάρχει εξάπλωση σε άλλα σημεία του νομού.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γεωπόνων Λακωνίας, Φάνης Λάζαρης, μιλώντας στην «Ύπαιθρο Χώρα», τόνισε πως «στη Λακωνία μέχρι στιγμής το πρόβλημα εντοπίζεται μόνο σε μία μικρή περιοχή και προς το παρόν δεν εμπνέει ανησυχία. Αυτό δεν σημαίνει ότι επιτρέπεται εφησυχασμός, αλλά επιβάλλεται διαρκής ενημέρωση, ώστε να μη δημιουργηθεί στη συνέχεια αντίστοιχο πρόβλημα με της Αργολίδας ή άλλων περιοχών».

-Διαφήμιση-
Αγροτική Καινοτομία - Γεωργικές Συμβουλές