Νέο μουσείο Κλασικής Ιστορίας στο κτήριο Αρέθουσα

Από τη Δευτέρα 24 Μαΐου άνοιξε τις πύλες του το νέο μουσείο της Χαλκίδας στο κτήριο Αρέθουσα. Πρόκειται για ένα βιομηχανικό κτήριο, το οποίο στεγάζει το διαχρονικό μουσείο. Παρούσα στην εκδήλωση ήταν και υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, η οποία αναφέρθηκε στις δυνατότητες του νέου μουσείου της Εύβοιας μέσα στην πόλη της Χαλκίδας.

Όπως δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, «η Αρέθουσα είναι μία μόνιμη έκθεση στο αρχαιολογικό μουσείο Χαλκίδας, η οποία αποτελεί έναν στόχο δεκαετιών από την τοπική κοινωνία. Σκοπός αυτής της έκθεσης είναι να συγκεντρωθούν τα πιο ξεχωριστά δείγματα του πολιτισμού της Εύβοιας και της Σκύρου, με στόχο να γνωρίσουν όλοι την ιστορία αυτού του τόπου».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η δήλωση του περιφερειάρχη, Φανή Σπανού, που παρουσίασε τις δράσεις που μπορούν να αναπτυχθούν με την παρουσία και τη λειτουργία αυτού του μουσείου. Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 9.426.000 ευρώ, έχει χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ της περιφέρειας. Η δράση αυτή αποτελεί συνέχειά του, με την επισκευή και τη μετατροπή του κτηρίου Αρέθουσα στη Χαλκίδα σε διαχρονικό μουσείο.

Η βιομηχανική αρχιτεκτονική του οδήγησε στη διάρθρωση της έκθεσης σε τρία επίπεδα, όπου και παρουσιάζονται διάφορα εκθέματα, ενώ παράλληλα εμπλουτίζεται με διαδραστικό χάρτη περιήγησης σε θέσεις αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.