Νέοι Αγρότες: Κλείδωσαν οι πληρωµές σε πέντε περιφέρειες

Πλησιάζουν οι πρώτες πληρωμές των προκαταβολών για το Υπομέτρο 6.1 των Νέων Γεωργών. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «ΥΧ», το χρώμα του χρήματος θα δουν στους λογαριασμούς τους όσοι έχουν ενταχθεί και είναι δικαιούχοι ενίσχυσης σε τέσσερις συν μία περιφέρειες.

Συγκεκριμένα, στις περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδος, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδος και, κατά πάσα πιθανότητα, Κεντρικής Μακεδονίας θα ξεκινήσουν οι πληρωμές από τη Δευτέρα 25 Ιουλίου.

Την εβδομάδα που ολοκληρώνεται δημοσιεύθηκαν οι πρώτες αποφάσεις ένταξης από τις περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας και Στερεάς Ελλάδος (12/7), Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδος (13/7), καθώς και οι αποφάσεις των περιφερειών Κεντρικής Μακεδονίας και της Κρήτης (14/7). Σε αυτές περιλαμβάνονται μόνο όσοι δεν έχουν την υποχρέωση να προσκομίσουν συμπληρωματικά δικαιολογητικά.

 

Το περιθώριο για ενστάσεις σε έξι περιφέρειες

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι, μετά την απόφαση ένταξης σε κάθε περιφέρεια, υπάρχει ένα περιθώριο 15 ημερών για την υποβολή ένστασης. Οι 15 ημέρες υπολογίζονται με αφετηρία την απόφαση ένταξης της κάθε περιφέρειας.

Συνεπώς, το περιθώριο υποβολής ένστασης για τις περιφέρειες είναι: Έως τις 27 Ιουλίου για τις περιφέρειες Στερεάς Ελλάδος και Δυτικής Μακεδονίας, έως τις 28 Ιουλίου για τις περιφέρειες Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδος και έως 29 Ιουλίου για τις περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας και Κρήτης.

Όσοι κερδίσουν την ένσταση μαζί με τους επιλαχόντες (αν υπάρχουν), θα καλυφθούν από το 10% της δημόσιας δαπάνης που έχει κρατηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες κατόπιν οδηγίας του ΥΠΑΑΤ. Οι αποφάσεις ένταξης των περιφερειών, που είναι έτοιμες για πληρωμή, είναι αναρτημένες στο ypaithros.gr.