Νέοι Αγρότες: Tο ΠΣΚΕ περιμένουν οι δικαιούχοι για να πληρωθούν τη β’ δόση

Ακόμα λίγες ημέρες υπομονή θα πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι ενίσχυσης Νέοι Αγρότες του 2016, που περιμένουν την πληρωμή της β’ δόσης. Τις τελευταίες ημέρες έφτασαν στην εφημερίδα μας ερωτήματα σχετικά με το πότε θα ξεμπλοκάρει η διαδικασία, όπως στην περίπτωση παραγωγού από την Ήπειρο.

Όπως ο ίδιος μας δήλωσε, «έχουμε αποστείλει τους φακέλους για αποπληρωμή των υπόλοιπων δόσεων, μια και έχουμε υλοποιήσει τους στόχους μας και ο αρμόδιος ελεγκτής μας ενημερώνει πως η πλατφόρμα ελέγχου είναι κλειστή χωρίς να γνωρίζει πότε αναμένεται να ανοίξει».

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ της «ΥΧ», η σχετική εφαρμογή, μέσω της οποίας θα γίνουν οι τελικές διασταυρώσεις και θα προκύψουν τα «πακέτα» πληρωμών από τις κατά τόπους ΔΑΟΚ, αναμένεται να ενημερωθεί στο ΠΣΚΕ την ερχόμενη Τρίτη 25 Μαΐου.

Πάντως, σύμφωνα με πηγές από τις περιφέρειες, μεγάλο μέρος των παραγωγών ακόμη δεν έχει καταθέσει αιτήματα πληρωμών, παρά το γεγονός ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον και κινητικότητα από την πλευρά τους, ώστε να εξοφληθούν και να πάρουν έτσι μια μικρή ανάσα ρευστότητας.

Ο αριθμός αυτός φαίνεται ότι δεν ξεπερνά ένα ποσοστό περίπου 15%-20%, από το σύνολο 14.000 παραγωγών. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο, το αίτημα πληρωμής θα πρέπει να υποβληθεί, αφού οι δικαιούχοι ολοκληρώσουν τα εκπαιδευτικά μαθήματα, διαδικασία που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στους αμέσως προσεχείς μήνες.