Νέος Πρόξενος της Ολλανδίας στη Μακεδονία, ο Θύμης Ευθυμιάδης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τέταρτη, 15.2.2023 σε κεντρική αίθουσα του Ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλλάς», η εκδήλωση του Επίτιμου Προξενείου της Ολλανδίας στη Μακεδονία, η οποία διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Ολλανδικής Πρεσβείας.

Η εκδήλωσή είχε διπλό σκοπό, αφενός την επίσημη επικοινωνία προς την κοινωνία της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας της αλλαγής σκυτάλης στο Προξενείο και αφετέρου την ενημέρωση όσον αφορά στην ιδιαίτερα επιτυχημένη επίσκεψη του Βασιλικού Ζεύγους της Ολλανδίας στην Ελλάδα, το Νοέμβριο του 2022. Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους πάνω από 200 προσκεκλημένοι, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βουλευτές, ο Αντιπεριφερειάρχης Κ. Μακεδονίας, Πρυτάνεις & Αντιπρυτάνεις των Α. Ε. Ι., ο Διοικητής του Γ’ Σώματος Στρατού, ο Εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Πρόεδροι Συνδέσμων & Επιμελητήριων, το Προξενικό Σώμα της Θεσσαλονίκης, μέλη του ΣΒΕ, εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας της Β. Ελλάδας, κ.α.

Κατά τη σύντομη ομιλία του, ο νέος Επίτιμος Πρόξενος της Ολλανδίας για τη Μακεδονία, κ. Θύμης Ευθυμιάδης, τόνισε τη σημασία και τη συνδρομή του Προξενείου σε πολλά ζητήματα που άπτονται της εξυπηρέτησης καθημερινών αναγκών Ολλανδών πολιτών που ζουν ή επισκέπτονται τη χώρα μας, αλλά και Ελλήνων πολιτών που ενδιαφέρονται να εργαστούν ή σπουδάσουν στην Ολλανδία. Επίσης, αναφέρθηκε στους δικούς του στόχους ως νέος Πρόξενος, ενώ ευχαρίστησε τον μέχρι πρότινος Επίτιμο Πρόξενο για τις δράσεις που οργάνωσε στα χρόνια της υπηρεσίας του, φέρνοντας ακόμη πιο κοντά τους λαούς της Ολλανδίας και της Ελλάδας. Τέλος, ευχαρίστησε την Ολλανδική Πρεσβεία για την τιμητική επιλογή να του εμπιστευθεί τον εμβληματικό και ιδιαίτερα τιμητικό ρόλο του επίτιμου Προξένου της Ολλανδίας.

Κατά τον χαιρετισμό της, η Πρέσβειρα της Ολλανδίας στην Ελλάδα, κυρία Susanna Terstal, ευχαρίστησε όλους όσους εργάστηκαν σκληρά για την επιτυχημένη επίσημη επίσκεψη του Βασιλικού Ζεύγους στη χώρα μας, επίσκεψη που περιλάμβανε και μια ολόκληρη μέρα στη Θεσσαλονίκη, μετά την οποία το Ζεύγος υποσχέθηκε να επιστρέψει σύντομα πίσω ξανά. Επίσης, εξήρε το έργο του απερχόμενου Επίτιμου Προξένου, ο όποιος στη θητείας του συνεργάστηκε εποικοδομητικά με 7 διαφορετικούς Πρέσβεις και τέλος, ευχήθηκε στον νέο Πρόξενο καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

Κατά τη δική του τοποθέτηση, ο απερχόμενος Επίτιμος Πρόξενος της Ολλανδίας στη Μακεδονία, κ. Νίκος Ευθυμιάδης, αναφέρθηκε επιγραμματικά σε σημαντικές πρωτοβουλίες που ανέλαβε κατά τη διάρκεια της 30-ακονταετούς θητείας του, με πολιτιστικό, κοινωνικό και επιχειρηματικό πρόσημο, ευχήθηκε δε τέτοιες δράσεις να συνεχιστούν και να επεκταθούν στο μέλλον από τον νέο Επίτιμο Πρόξενο, πάντοτε σε αγαστή συνεργασία και με την αρωγή της Ολλανδικής Πρεσβείας. Μετά τις ομιλίες, η Πρέσβειρα της Ολλανδίας απένειμε στον απερχόμενο Πρόξενο τιμητική διάκριση για τις πολυετείς υπηρεσίες του προς το Κράτος της Ολλανδίας όλα αυτά τα χρόνια.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με γεύμα, αλλά και πολλή μουσική, που έδωσε την ευκαιρία σε όλους τους παραβρισκόμενους, Ολλανδούς και Έλληνες, να επιδοθούν και στον χορό, συσφίγγοντας περαιτέρω τις ήδη καλές σχέσεις των εκπροσώπων δύο χωρών.